Zwarte noodverlichting ideaal voor in de bioscoop

Erik op 26 mei 2017 | 2 minuten leestijd
Noodverlichting in donkere ruimtes, zoals bijvoorbeeld een bioscoopzaal, is belangrijk. Maar het staat gek als de noodaanduiding een witte kleur heeft terwijl de rest van het pand zwart is. De uitbreiding van de Evago-productlijn noodverlichting speelt in op de trend dat wanden en plafonds van bioscopen en theaters steeds vaker zwart zijn.

De oplossing die wordt geboden, is dat de verlichting duidelijker te zien is en een zwarte kleur er mooier uitziet in donkere ruimtes. De Evago vluchtrouteverlichting van ABB van Lien was al te verkrijgen in andere kleuren waar vanaf deze maand ook zwart aan toegevoegd is. “Doordat het pictogram volledig omvat wordt door een zwart kader treedt er geen hinderlijk strooilicht uit het armatuur. Hierdoor wordt het licht optimaal gebruikt voor een scherpe uitlichting van het pictogram.”

Licht verstoort de voorstelling niet

Het licht kan worden gedimd tot 30 procent. Dit zorgt voor minder hinder tijdens en voorstelling, maar het pictogram blijft goed zichtbaar zodat veiligheid nooit in het geding komt. “Zo vindt u de balans tussen minimale hinder tijdens een voorstelling, goede zichtbaarheid van de pictogrammen en een energie-efficiënte oplossing. In nood gaat het armatuur uiteraard weer maximaal branden voor optimale veiligheid.”

Specificaties

De uitbreiding van de Evago-productlijn is geschikt voor plafondhoogtes tot 12 meter en heeft een zichtafstand van 22 of 32 meter. Daarbij is zowel in- en opbouw een mogelijkheid met centrale of decentrale voeding, voor plafond- of wandmontage.

Gerelateerde artikelen