Zorgt Panasonic voor een doorbraak?

Erik op 22 februari 2017 | 2 minuten leestijd
Een nieuwe compressor, verbeterd oliecircuit en een warmtewisselaar die is doorontwikkeld, moeten zorgen voor een doorbraak in VRF. De nieuwe ECOi EX 7 ME2-serie van Panasonic is volgens de ontwikkelaar efficiënter en flexibeler. Onlangs kwam het nieuwe product op de markt.

De nieuwe serie draagt volgens Panasonic bij aan een rendementsverbetering. Zo zou de 30kW-versie bijna 9 procent efficiënter zijn dan de ME1-serie. De EER van de nieuwe systemen is 4,37 met een COP van 4,76. De ME1-serie behaalde nog een score van 3,6 en 4,1.

Extreem weer

De nieuwe serie is zo ontwikkeld dat het rendement bij extreme buitentemperaturen ook wordt behaald. Bij een temperatuur van 52 graden Celcius kan de ECOi EX 7 ME2 nog steeds koelen. En met een buitentemperatuur van 43 graden wordt de volledige koelcapaciteit behouden.

Cascade 

Het afvoersysteem is opnieuw ontworpen en is gedraaid waardoor de serie behoort tot de stilste in zijn klasse. De 25kW-versie produceert 54 dBA. De nieuwe serie van Panasonic wordt voornamelijk gebruikt voor grotere gebouwen en kantoren en kan, indien gewenst, tot vier buitenunits in een cascade worden geïnstalleerd. Het maximale hoogteverschil tussen buiten- en binnenunits mag 50 meter zijn met een totale leidinglengte van duizend meter voor de binnenunits. Bij de buitenunits is deze lengte 200 meter.

Gerelateerde artikelen