ZonnevliegtuigSolar Impulse 2 volbrengt missie

Erik op 26 juli 2016 | 2 minuten leestijd
​De Solar Impulse 2 heeft zijn missie volbracht. Het vliegtuigje dat volledig op zonneenergie vliegt, heeft in iets meer dan zestien maanden een reis rond de wereld gemaakt waarbij geen druppel kerosine is gebruikt.

De reis was bedoeld om aandacht te vragen voor duurzame energie uit hernieuwbare bronnen zoals de zon. De batterijen die het vliegtuigje gebruikt, wordt overdag opgeladen om ’s nachts ermee te kunnen vliegen. Het 22-meter lange vliegtuig maakt gebruik van 17.000 zonnecellen die zich in de vleugels bevinden. De Solar Impulse weegt 1600 kilo en kan een hoogte halen van 8500 meter. Een normaal passagiersvliegtuig vliegt doorgaans op 12000 meter hoogte.

De reis

In maart 2015 begon de reis die afhankelijk vijf maanden moest duren. Door Pech door grote temperatuurverschillen, die het vliegtuigje niet aan kon, stond het toestel in Hawaii bijna een jaar aan de grond. Uiteindelijk kon de Solar Impulse 2 toch verder en landde in de nacht van maandag op dinsdag in Abu Dhabi. Daar was de reis ook begonnen.

Zonne-energie

Ook in Nederland wordt steeds meer aandacht besteed aan zonne-energie en investeren in duurzame energie is populair. De zonnepanelen gaan als warme broodjes over de toonbank.

LEES OOK: Kabinet boort subsidiepotje duurzame energie eerder aan

Gerelateerde artikelen