Het glas lijkt op normaal glas dat licht getint is, maar het ontwikkelde glas wekt energie op en kan ook op niet-vlakke oppervlakken worden aangebracht. Daarnaast claimt het bedrijf dat de zonnepanelen vijftig keer meer energie kunnen opwekken dan traditionele pv-systemen. Deze uitzonderlijk hoge efficiëntie zorgt er voor dat de zonneramen al binnen een jaar zijn terug te verdienen. Bij ‘normale’ zonnepanelen is de terugverdientijd gemiddeld elf jaar. Daar moet wel worden bij verteld dat de resultaten zijn gebaseerd op het gebruik van de ramen bij wolkenkrabbers.
Verder ontwikkelen
Volgens de CEO van het Amerikaanse bedrijf kan de ontwikkeling belangrijk zijn voor de bouw. Daarbij richt hij zich vooral op de ontwikkeling van daken, slimme gebouwen, ramen en mobiliteitsproducten. Met het creëren van de coating had het bedrijf voornamelijk grote gebouwen in het achterhoofd. Daar kan volgens de ontwikkelaars nog veel voordeel worden behaald.
Nederlandse start-up
Ook in Nederland wordt gewerkt aan een vergelijkbaar product. Physee, een start-up uit Delft, hebben ramen ontwikkeld die elektriciteit maken uit zonlicht. De start-up is momenteel bezig met het testen van de nieuwe ontwikkeling, maar wil begin 2017 de markt veroveren.