​Zonnepanelen in vele kleuren verkrijgbaar

Erik op 25 juli 2016 | 2 minuten leestijd
“Welke kleur had u uw zonnepanelen gewild, meneer? Groen, geel of rood?” Het klinkt nu nog een beetje gek, maar als het aan het Amerikaanse bedrijf Sistine Solar ligt komt hier binnenkort verandering in. In de Verenigde Staten worden ze al geleverd en Europa lijkt de volgende stap.

Zonnepanelen zijn momenteel alleen in de kleur blauw of zwart te verkrijgen en dat is toch niet altijd even mooi als je bijvoorbeeld een rood dak hebt. Sistine Solar werkt samen met een Italiaanse ontwerpster en kan dakpannen in verschillende kleuren leveren. De eerste daken zijn al af.  Het bedrijf schrijft op hun website: “Als het op je huis aankomt, zit de schoonheid in het detail. Waarom zou dat voor je dak anders moeten zijn?” De juiste harmonie tussen duurzaamheid en schoonheid, vinden de Amerikanen het nieuwe type panelen.

Europese markt

Ondanks dat de panelen op sommige huizen al zijn gerealiseerd, is het nog even wachten tot alle Amerikanen hun offerte kunnen opvragen. Op de vraag of Europa de volgende stap is, antwoorden zij: “We hebben al meerdere concrete aanvragen vanuit Nederland en andere Europese bedrijven gekregen en we zouden graag aan de vraag willen voldoen. We zijn een klein bedrijf dus helaas hebben we momenteel de middelen nog niet of buiten de VS te groeien. We zien onszelf in ongeveer een jaar ook in Nederland en andere landen onze zonnepanelen verkopen.” Nog even geduld dus. 

Gerelateerde artikelen