Zonnepaneelinstallateur streeft naar efficiëntie

Erik op 26 juni 2017 | 2 minuten leestijd
Als een installateur kan kiezen tussen snel en eenvoudig of moeilijk en tijdrovend, is het niet lastig kiezen. Esdec komt om die reden met een nieuwe manier van het monteren van zonnepanelen: de ClickFit EVO. Door gebruik te maken een universeel systeem en bijbehorende accessoires wil het bedrijf de installateurs tegemoet te komen. Zij hebben met de ClickFit EVO namelijk altijd de juiste materialen bij de hand.

Volgens de ontwikkelaar kent de nieuwe manier van monteren meerdere voordelen. “Esdec ontwikkelde ClickFit Evo speciaal voor de professionele solarinstallateur. Door het unieke ontwerp is het mogelijk om dit montagesysteem twee keer zo snel te plaatsen. ClickFit Evo is een universeel montagesysteem waarmee de klus eenvoudig, snel en betrouwbaar uitgevoerd kan worden.”

Universeel systeem

De ClickFit EVO maakt gebruik van een sterke haak en slechts vier componenten. De meest gangbare zonnepanelen kunnen daarmee worden geïnstalleerd ongeacht het type dakpan. De universele moduleklem is geschikt voor alle geframede zonnepanelen en te gebruiken als middenklem en – in combinatie met de eindkap – ook als eindklem.” Ook aan de bekabeling is gedacht. “Bekabeling en stekkers kunnen altijd netjes en veilig worden opgebonden in zowel de dakhaak als de kabelclip. Ook de optimizer kan eenvoudig aan de kabelclip worden geklikt.”

Vooruit rekenen

Om goed beslagen ten ijs te komen, is het voor bedrijven goed om te weten hoeveel en welke materialen nodig zijn. Om vooruit te kunnen werken, heeft Esdec een calculator ontwikkeld die de installateur kan helpen bij de berekeningen. “Voer uw data in en krijg een helder bouwplan en een duidelijk materialenoverzicht.” Daarmee wordt voorkomen dat er te veel materialen worden ingekocht. 

Gerelateerde artikelen