Zonnepaneel met ingebouwde omvormer spoedig leverbaar

Erik op 3 oktober 2016 | 2 minuten leestijd
​Het aansluiten van zonnepanelen kan nu nog omslachtig zijn vanwege de noodzakelijke koppeling met een omvormer en de aparte opslag van de opgewekte energie. Daar komt verandering in als we het bedrijf SunCulture mogen geloven. Het Amerikaanse bedrijf wil zonne-energie beschikbaar maken voor iedereen door middel van een draagbaar zonnepaneel met geïntegreerde batterij.

Voor het nieuwe zonnepaneel, dat de naam Solpad kreeg, is een goed dak geen directe vereiste. Dit paneel kan namelijk overal worden gebruikt. Het nieuwe product heeft een ingebouwde omvormer en batterij en is op meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten. De gebruiker kan daarnaast gebruik maken van een mobiele app waarop smartmeters zijn af te lezen en te gebruiken. De app kan worden gebruikt om opgewekte energie zo efficiënt mogelijk in te zetten.

550 Wh per paneel

De panelen zijn aan elkaar te koppelen, hebben een lichtje zodat ze bijvoorbeeld bij stroomuitval ook te gebruiken zijn als lichtpunt. Per paneel, dat elf kilo weegt, kan 550 Wh worden opgewekt en om apparaten rechtstreeks te kunnen aansluiten zijn er twee stopcontacten en drie USB-uitgangen ingebouwd. Daarnaast is Solpad ook een internethotspot.    

Zonne-energie voor iedereen

Bij de bekendmaking van de nieuwe innovatie gaf CEO Christopher Estes aan dat het bedrijf zonne-energie voor iedereen toegankelijk wil maken. Daarbij heeft hij bijvoorbeeld huurwoningen en personen zonder geschikt dak voor ogen maar ook afgelegen ziekenhuizen in Afrika.   

In het voorjaar beschikbaar

De verwachting is dat het nieuwe paneel in het voorjaar van 2017 op de markt wordt gebracht en naar schatting tussen de 1000 en 1400 euro gaat kosten. 

Gerelateerde artikelen