Zonnepaneel met hoog rendement ontwikkeld

Erik op 14 september 2016 | 2 minuten leestijd
​Nog meer energie halen uit je zonnepanelen klinkt voor veel personen als muziek in de oren. Ook kan dat het laatst duwtje in de rug richting duurzaamheid zijn voor twijfelaars. De Zwitserse startup Insolight claimt een manier te hebben gevonden om pv-systemen nog efficiënter te laten werken tegen lage kosten.

De efficiëntie van de panelen laat nu nog vaak te wensen over. Gemiddeld hebben de panelen, die ook door particulieren worden gebruikt, een rendement van 18 tot 20 procent. De ontwikkelaars van de nieuwe panelen wil dit percentage tot 35 procent opkrikken. “In het laboratorium hebben wij dit rendement al behaald. Nu willen we kijken hoe ons product het buiten doet”, laten de ontwikkelaars weten.

Zonnepanelen uit de ruimtevaart

In de ruimtevaart worden al panelen gebruikt die een hoger rendement hebben, maar deze zijn duur. Om toch gebruik te kunnen maken van deze technologie hebben de Zwitsers de panelen verkleind en maken zij gebruik van een bolle lenzen om het zonlicht wordt gebundeld en rechtstreeks op de cel te laten schijnen.

PV-systeem spoedig de markt op

Als het aan de startup ligt, komen er spoedig zonnepanelen op de markt die het hogere rendement kan behalen. 

Gerelateerde artikelen