Zon naar buiten, energie naar binnen

Erik op 12 mei 2017 | 2 minuten leestijd
“Verlaag jouw elektriciteitsrekening tot wel 70 procent door zonne-energie aangedreven zonwering.” Met die zin probeert de Oekraïense start-up SolarGaps voldoende financiering te krijgen voor hun nieuwe product. De lamellen die het bedrijf ontwikkelde wekken energie op door middel van zonnepanelen.

De zonnewering van het bedrijf blijven automatisch de zon volgen en genereren daarmee elektriciteit. Het plug&play systeem zorgt daarmee dat elektronische apparatuur kan worden aangestuurd en het kan energie opslaan in de batterij. Op die manier kan de gebruiken de opgewekte energie ook gebruiken als noodstroomvoorziening mocht de elektriciteit uitvallen. Doordat de eigen elektriciteit wordt opgewekt, wordt er bespaard op de maandelijks rekening. Uiteraard is er ook een app ontwikkeld waarmee de gebruiker kan monitoren hoeveel elektriciteit er wordt opgewekt.

Bedrijven en particulieren

De ontwikkelaars richten zich zowel op particulieren als bedrijven. Voor particulieren die geen eigen dak hebben waar zonnepanelen kunnen worden geplaatst, is het product een oplossing om toch energie op te wekken. Het systeem is efficient genoeg om tot 100 Watt per uur per vierkante meter op te wekken. En als het systeem zich binnen bevindt, is dat 50 Watt per uur.

Multifuntioneel

SolarGaps is volgens de ontwikkelaar multifunctioneel. Naast dat het product energie opwekt, weert het ook zonlicht en biedt het bescherming bij een storm. 

Gerelateerde artikelen