Zeven rare, maar mogelijke plekken voor een pelletkachel

Erik op 12 september 2017 | 3 minuten leestijd
Het stookseizoen klopt al weer op de deur. De zomer in Nederland, als die ooit op gang is gekomen, is voorbij en jouw klant zal binnenkort weer de cv-ketel of kachel aan te slingeren. Het bedrijf MCZ heeft daarom verschillende (pellet)kachels die in elke ruimte van het huis kunnen worden geplaatst. Ja, zelfs die kleine gang kan van een kachel worden voorzien.

De decoratieve kachels van het bedrijf MCZ komen in verschillende vormen en zijn uitgerust met de laatste technologieën. Deze verschillende opties maken het mogelijk om een kachel te plaatsen in elke ruimte. Daarbij is het zelfs mogelijk om een pelletkachel of een houtkachel in de badkamer, slaapkamer of gang aan te brengen: “Elke ruimte is geschikt voor een kachel”, laat de leverancier weten.

Enkele voorbeelden van de mogelijke vertrekken waar een kachel kan worden geplaatst zijn:

Pelletkachel in de gang

“Eén van de laatste modellen is ondergebracht in de Linea-collectie en is slechts 29 centimeter diep.” Alle producten van MCZ zijn afgesloten en omdat de zuurstof van buiten wordt aangezogen in plaats van binnenshuis, is het veilig om de Linea-serie in het compacte plekken te plaatsen.

Kachel in de keuken

“De keuken is het hart van het hart. Het meest welkome vertrek waar veel tijd wordt doorgebracht.” Om die reden is het geen gek idee om een kachel in de keuken te plaatsen. Toch is het volgens de ontwikkelaars niet altijd nodig om een kachel direct in de keuken te plaatsen, maar door middel van een verwarmingskanaal kan de warmte worden overgebracht naar dit vertrek.

Rustgevende vlammen in de slaapkamer

Doordat de kachels zijn afgesloten en de zuurstof niet uit de kamer wordt gehaald, kunnen kachels ook in de slaapkamer worden geplaatst zonder dat er gevaar optreedt van koolstofmonoxide vergiftiging. De pelletkachels kan zelfs in een studio worden gebruikt. “Wat is er meer rustgevend dan in slaap vallen door te staren naar de vlammen van een kachel.”

Producten van MCZ

MCZ biedt een uitgebreid assortiment aan van pelletbrandstof- of houtkachels en open haarden met een verscheidenheid aan vormen, maten, kleuren en materialen. Zij kunnen ook veel verschillende verwarming eisen tegemoet komen bijvoorbeeld de verwarming van een enkele kamer of de verwarming van een open ruimte of zelfs voor een gehele woning of flat.