Zelfstroom haalt 1 miljoen euro op met crowdfund-actie

Erik op 29 maart 2016 | 2 minuten leestijd
Zelfstroom (een bedrijf dat zonnepanelen verhuurd) zette recentelijk, op het gebied van duurzame energie, één van de grootste crowdfund-acties ooit op poten. Het streefbedrag? 1 miljoen euro. Vandaag werd dit bedrag ook daadwerkelijk behaald.

Door zonnepanelen te verhuren, in plaats van te verkopen, zet Zelfstroom zich actief in om meer mensen aan zonnepanelen te helpen. Op deze manier hoeven geïnteresseerden niet meteen een groot bedrag neer te leggen voor de koop en aanleg van zonnepanelen. In plaats daarvan huren ze de panelen, voor een klein bedrag per maand. De besparingen op energie,  waar de gehuurde zonnepanelen voorzorgen, zijn vaak groter dan het huurbedrag. Daardoor besparen huurders al snel honderden euro’s per jaar.

Duurzaaminvesteren.nl

Zelfstroom wil uitbreiden, startte daarom haar vierde crowdfund-actie en haalde vervolgens 1 miljoen euro op. Investeerders krijgen 7 procent rente op het geïnvesteerde bedrag, met een looptijd van twee jaar. Met het opgehaalde bedrag dekt Zelfstroom de voorfinanciering en installatie van zonnepanelen bij 250 huishoudens. Door de eerdere drie acties werd al een totaalbedrag van 900.000 euro opgehaald.

100 miljoen euro

Dat Zelfstroom een ambitieus bedrijf is, blijkt niet alleen uit het streefbedrag van 1 miljoen euro. Over vijf jaar wil het bedrijf namelijk 100 miljoen euro aan zonnepanelen geplaatst hebben. CFO Justin van der Loo in een persbericht: “Het feit dat we nu al een project van 1 miljoen euro neerzetten, laat zien dat we serieus op weg zijn. De lente, de lage prijzen en het feit dat huren van zonnepanelen steeds bekender wordt, zorgen er nu voor dat de crowdfundingprojecten van Zelfstroom groter worden en elkaar sneller opvolgen.”

Gerelateerde artikelen