Zehnder breidt assortiment WTW-ventilatietoestellen verder uit

Erik op 1 februari 2017 | 2 minuten leestijd
Zehnder komt met een uitbreiding van het assortiment van WTW-ventilatietoestellen. Het bedrijf introduceert de ComfoAir E als uitbreiding op de ComfoAir Q. De uitbreiding is bedoeld voor de projectmatige markt en heeft een capaciteit voor 300 en 400 m3/u.

In de winter is de ComfoAir E volgens Zehnder de vorstvrije voorziening voor comfort en in de zomermaanden de 100% bypass voor een aangename temperatuurregeling. “De Zehnder ComfoAir E voorziet in de behoefte om eenvoudig en snel een goed werkende installatie te adviseren en te installeren. Enerzijds doordat deze bij hoge luchthoeveelheden rendement van zeker 95% kan leveren. Anderzijds door de constant volumegeregelde motoren in combinatie met een handige displaybediening.”

Frisse lucht

Warme lucht in de keuken, badkamer en toilet wordt afgezogen en frisse lucht wordt toegevoegd in andere verblijfsgebieden. “De speciaal ontwikkelde diamantvormige tegenstroomwisselaar zorgt voor warmteoverdracht tussen deze twee luchtstromen waardoor een maximale hoeveelheid warmte wordt teruggewonnen uit de afgevoerde ventilatielucht.”

De juiste balans

Zehnder ziet de ComfoAir als de juiste balans tussen een economisch verantwoorde installatie en comfortabele prestaties van ventilatie met warmteterugwinning. “De ComfortAir E heeft, ook bij hoge luchthoeveelheden, een extreem laag geluidsniveau en bijzonder laag opgenomen vermogen.” Er ontstaat een maximale energiebesparing door een opgenomen vermogen dat 19% lager is dan overige WTW’s in de markt. Het nieuwe product werkt zowel handmatig als volledig automatisch.

Zehnder wil de nieuwe aanwinst tijdens de Bouwbeurs in de Jaarbeurs introduceren. 

Gerelateerde artikelen