Buik vol van gaswinning

Erik op 19 januari 2015 | 3 minuten leestijd
Groningers zijn beschaafde mensen, wat stug en over het algemeen rustig van aard. Figuurlijk roepen; “ze kunnen aan het gas” zal je van hen zeker niet horen en letterlijk al helemaal niet. Groningers hebben hun buik vol van de aardgaswinning en iedere andere provinciaal die zich in hen verplaatst kan zich dat levendig voorstellen. Na de structurele bevingen en schade aan hun woningen kwam als klap op de vuurpijl het uitgelekte onafhankelijke rapport, waarin aardgaswinning ver voor de veiligheid van de Groningers als prioriteit geplaatst werd. Den haag bepaald en de Groningers moeten slikken.

Den Haag wordt als regeringsbolwerk vaak het hart van de politiek genoemd. Maar een ieder die naar de betekenis van het hart kijkt, weet dat politiek Den Haag niet het hart maar het hoofd is. Het hart staat gelijk aan compassie, zorg, liefde en betrokkenheid. Het hoofd of verstand kwam bij de Groningers op bezoek, minister Kamp kwam welgemeend een kijkje nemen. Ik bekeek het op het journaal en zag en voelde bij hem weinig hartverwarmend mededogen. Wellicht had hij die wel maar hield hij die goed verborgen en dacht hij meer aan de harde woorden van baas Rutte, denk erom gas en geld zijn belangrijker! Toch ben ik benieuwd hoe lang Den Haag de Groningers nog van het lijf kan houden en wanneer uiteindelijk toch die kraan geknepen gaat worden.

Ten aanzien van de Groningse aardgaswinning heb ik voor hen een goed bericht. Steeds meer initiatieven laten zien dat woningen bouwen en renoveren zonder aardgas kan. Comfortabel, steeds eenvoudiger en met relatief lage investeringen. Van 9 t/m 13 februari vindt in Utrecht bij Jaarbeurs de tweejaarlijkse bouw-en renovatiebeurs plaats en daar zal de ‘All-electric nul-op-de-meter woning’ ongetwijfeld het centrale thema zijn bij bouw en installatiesectoren. Het hart van onze woning gaat steeds meer over van gas naar elektra. Het hart, de installatie-oplossingen zullen deze keer meer dan ooit op deze beurs aanwezig zijn en hun nieuwste innovaties tonen. Daarom installatiebranche, adviseer ik u allen naar de bouw en renovatiebeurs te komen. Kijk goed rond en neem alles wat bouw en installatie is goed in u op, want deze beide sectoren vermengen zich steeds meer. Bezoek niet uitsluitend de grote en bekende partijen die ongetwijfeld weer pontificaal schreeuwen om aandacht, maar kijk eens bij de kleine standjes die met al hun beschikbare geld vaak de beste innovaties tonen. De kleintjes van vandaag zijn vaak de winnaars van morgen. Ik wens u allen en zeker de Groningers veel inspiratie.

Gerelateerde artikelen