WLAN-oplossing in machinebouw steeds gebruikelijker

Erik op 13 juli 2017 | 2 minuten leestijd
Een WLAN-oplossing in de machinebouw komt steeds vaker voor. Daarbij is het handig als daarvoor zo min mogelijk apparatuur nodig is. Het nieuwe draadloze moduul WLAN 1100 van Phoenix Contact integreert het access point en antennetechniek in één apparaat.

Voorheen kwam het vaak voor dat het moduul in de schakelkast geïnstalleerd werd, maar de WLAN 1100 wordt, net zoals de antenne, op de machines, mobiele voertuigen of schakelkasten geplaatst. Het nieuwe product van Phoenix Contact is uitgevoerd met twee geïntegreerde antennes en MIMO-technologie. Dit zorgt volgens de ontwikkelaar voor een goed ontvangst. “Het concept stelt de gebruiker in staat niet alleen een voordelige, maar ook een bijzonder krachtige WLAN-koppeling met de machine te realiseren”, legt de ontwikkelaar uit. “Een bewerkelijke WLAN-planning en installatie van de antennetechniek vervalt hierbij.”

Installatie voordelen

Qua installatie heeft het nieuwe product een groot voordeel. Omdat het draadloze moduul geen ruimte in de schakelkast nodig heeft, kan het ook eenvoudig naderhand worden geïnstalleerd. “Het wordt door middel van enkelgatsmontage bevestigd en net als anders via een COMBICON-connector en een RJ45 Ethernet-connector aangesloten.” Ook is het moduul toepasbaar in de ruwe industriële omgevingen omdat het stootvast is volgens IK08. Hogere mechanische belastingen zijn daarom, volgens Phoenix Contact, geen probleem. 

Gerelateerde artikelen