WKK pelletketel alternatief voor gasgestookte cv-ketel

Erik op 7 december 2017 | 2 minuten leestijd
Het gasloos verwarmen van woningen en panden is in opkomst. Een alternatief voor de gasgestookte cv-ketel is de houtpellet gestookte cv-ketel. Volgens verschillende ontwikkelaars van de pelletketels is de techniek goedkoper en bovendien milieuvriendelijker omdat het volledig CO2-neutraal is.

Een van de leveranciers van de pelletkachels is Technea. Zij leveren onder meer WKK pelletketel van het merk WoodCo die naast warmte ook elektriciteit produceren. “Juist in de ‘stookmaanden’ verbruik je ook veel meer stroom”, is de uitleg van de fabrikant. “Alleen in de herfst en winter wekken zonnepanelen amper iets op. Natuurlijk kun je nu nog salderen, maar die stroom is vaak minder groen dan je denkt.”

Echt duurzaam

Voor consumenten die graag willen overstappen op duurzame energie, is volgens Technea een WKK pelletkachel een goed alternatief. “Bij deze ketel wordt een generator aangedreven door de ontbranding van houtpellets. Daarbij wordt ongeveer 10% elektriciteit opgewekt. Bij een 28kW betekent dit 2,8 kWh aan elektrisch vermogen.”

VSK beurs

De pelletkachels van Technea worden getoond aan het publiek tijdens de VSK beurs, die van 6 tot en met 9 februari 2018 wordt gehouden in De Jaarbeurs in Utrecht.