​Winnaar Groenste Idee van Nederland wil meer

Erik op 19 mei 2016 | 2 minuten leestijd
Nu de overheid extra maatregelen heeft aangekondigd om de doelstellingen van het Energieakkoord te halen, is het voor particulieren goed om te kijken wat zij kunnen doen. Een uitkomst is de radiatorventilator van SpeedComfort die warmte in je kamer sneller laat circuleren en daarmee bedraagt aan energiebesparing.

De ventilator zorgt ervoor dat de lucht in je kamer sneller gaat circuleren waardoor de kamer sneller warm wordt. “De SpeedComfort ventilatoren zorgen dat de warmte die in een radiator zit, versneld in de ruimte komt. De watertemperatuur kan dankzij de SpeedComfort worden bijgesteld tot 60 graden of lager. Hierdoor kan veel gasgebruik worden bespaard.” De cv-ketel hoeft zodoende minder hard te werken en kan in sommige gevallen van 80 graden terug naar 60 of zelfs 40 graden met als resultaat: energiebesparing. “De SpeedComfort draagt bij aan CO2 reductie en dat is goed voor de aarde en volgende generaties.”

Crowdfunding

De makers, die vorig jaar nog de prijs voor het Groenste Idee van Nederland wonnen, zijn zelf uiteraard overtuigd van de kunnen van het apparaat dat je aan je radiator klikt. “De SpeedComfort heeft zich al bewezen. In twee maanden hebben we meer dan 3000 stuks verkocht.” Maar de ontwikkelaars van de radiatorventilator willen groeien en zijn zodoende een crowd funding campagne gestart met als ultiem doel minimaal €200.000 ophalen, waarmee de volgende 10.000 exemplaren kunnen worden gefinancierd. 

Gerelateerde artikelen