Windlicht: Een mooie windmolen is niet lelijk

Erik op 15 maart 2016 | 2 minuten leestijd
Windmolens horizonvervuiling? Niet op deze manier. Het nieuwste kunstwerk van Studio Roosegaarde heet Windlicht en is ‘een dans van lichtlijnen’. Het kunstwerk moet de schoonheid van groene energie onderstrepen.

Door middel van speciale software en tracking-technologie worden groene lichtlijnen gekoppeld aan de wieken van de windmolens, waardoor een spel van licht ontstaat.

Kinderdijk

Daan Roosegaarde haalde zijn inspiratie voor die kunstwerk uit Kinderdijk. De molens daar zijn volgens hem een goed voorbeeld van Nederlandse innovatie. Hij heeft dit kunstwerk vervolgens met een team van ontwerpers en ontwikkelaars ontwikkeld.

Het kunstwerk wordt daarnaast gesteund door KPN. Eelco Blok, CEO van KPN: “De update die het kunstwerk aan het landschap geeft, symboliseert belangrijke waarden als duurzaamheid en verbondenheid. Omdat deze twee waarden voor KPN van grote betekenis zijn, hebben we ons aan dit kunstwerk verbonden. Met ‘Windlicht’ steunen we de gedachte van Roosegaarde dat groene energie iets is om trots op te zijn.”

Benieuwd?

Benieuwd hoe dit er in het echt uitziet? Op 18 en 19 maart is het kunstwerk nog te bewonderen, van 20.00 tot 23.00 uur in het Eneco windmolenpark bij Sint Annaland (nabij de kruising Molendijk/Annavosdijkseweg in Zeeland). De data en tijden kunnen veranderen door weersomstandigheden dus hou de Facebook-pagina van Studio Roosegaarde in de gaten.

Vergeet bij het binnenrijden van Sint Annaland niet af te stemmen op radiokanaal ‘Windlicht FM’ op 105.3 FM, om verhalen achter het kunstwerk te horen.

Bekijk onderstaande video voor een impressie:  

Gerelateerde artikelen