​Website moet helpen bij kiezen van zonnepanelen

Erik op 22 februari 2017 | 2 minuten leestijd
Jouw klanten willen verduurzamen en denken aan zonnepanelen alleen hebben ze daar totaal geen kaas van gegeten. Waar moeten ze beginnen en wat zijn de juiste panelen in hun situatie? Om tot de juiste keuze te komen, heeft warmteservice.nl een website waar consumenten kunnen bepalen welke zonnepanelen het beste in hun situatie past.

Op de zonnepanelenkiezer wordt door middel van verschillende vragen bepaald welke producten het beste aansluiten. Uit losse onderdelen wordt uiteindelijk het juiste pakket samengesteld. De ontwikkelaars willen consumenten graag helpen in de onderzoeksfase: “De kiezer is voornamelijk ontworpen voor standaardinstallaties bij woonhuizen met schuine of platte daken tot een eigen verbruik van 10.000 kWh per jaar of een maximale dakoppervlak van 60 m².”

Van situatie tot situatie

De vragen die worden gesteld houden rekening met de verschillende situaties: “‘Het is vaak lastig te bepalen welke zonnepanelen geschikt zijn voor een huis. De zonnepanelenkiezer maakt de keuze voor het juiste pakket een stuk eenvoudiger. De pakketten houden rekening met onder andere de beschikbare dakoppervlak, locatie, oriëntatie, hellingshoek en schaduwvorming.”

Geschikt dak?

Eerder kwam Panasonic al met een website die door middel van satellietfoto’s kan bepalen of een dak geschikt is voor zonnepanelen. 

Gerelateerde artikelen