Wcdouche AquaClean Mera behaagt jury

Erik op 31 mei 2016 | 2 minuten leestijd
Sanitairbedrijf Geberit is in de prijzen gevallen. De douchewc AquaClean Mera heeft namelijk de de iF design Award 2016 gewonnen. De jury was enorm te spreken over het gebruik van de materialen, de zachte lijnen en de overgangen. Ook de afwerking van de technologische aansluitingen voor water en elektriciteit, die zich achter een kap bevinden, kreeg veel lof.

Het toiletcomfort maakte indruk op de jury. Het toilet maakt gebruik van de gepatenteerde WhirlSpray douchetechnologie en een innovatieve TurboFlush. De gebruiker kan gebruik maken van een wcdouche die het onderlichaam was en droogt.

Nieuwe trend

“De AquaClean Mera Comfort is het nieuwe model douchewc van Geberit. Dit comfortabele toilet geeft je een warm welkom; als je in de buurt komt van het toilet, word je verrast door een subtiel lichtje aan de onderkant van het toilet (handig als je ’s nachts naar het toilet moet), gaat de deksel automatisch voor je open én wordt bovendien de toiletzitting direct voor je verwarmd”, omschrijft Geberit het product. “Met een druk op de knop van de afstandsbediening geeft de WhirlSpray je billen een warme douche. Zodra je gebruik maakt van deze douchefunctie heb je bovendien direct én continu warm water. Om de billen te drogen na de warmwaterdouche bezit de Mera een warme luchtföhn. Omdat vieze luchtjes op en rond het toilet vervelend zijn, is er een geurzuivering vanuit het closet ingebouwd en met de gebruiksvriendelijke afstandsbediening kan je eenvoudig je eigen persoonlijke voorkeuren oproepen en de verschillende functies bedienen.”

Wcdouche

Om de wcdouche onder het grote publiek meer onder de aandacht te brengen, reed Geberit in de maand mei met een truck rond waar bezoekers het gebruik van het toilet zelf konden ervaren. In verschillende landen is het gebruik van water om het onderlichaam te reinigen na een wc-bezoek heel normaal. In Nederland moet de consument er nog aan wennen. 

Gerelateerde artikelen