Waterlekken opsporing met elektro-akoestische meetprincipe

Erik op 3 augustus 2016 | 1 minuut leestijd
​Het opsporen van waterlekken kan een lastige klus zijn. Een efficiënte manier is het opsporen van lekken door middel van een microfoon en hoofdtelefoon. Euro Index komt met de Sewerin Aquaphon A 50 die volgens het elektro-akoestische meetprincipe werkt.

Euro Index: “De compacte ontvanger in combinatie met een gevoelige microfoon en hoofdtelefoon maakt het lokaliseren van waterlekken zowel bovengronds als ondergronds mogelijk.” Omdat niet alle installateurs even goede oren hebben (helaas) kan het frequentiebereik en de filters individueel worden aangepast. Deze functie dient daarnaast om interferentie van storingsbronnen te minimaliseren. “Het signaal wordt hoorbaar gemaakt via de hoofdtelefoon en tevens zowel numeriek als grafisch weergegeven op het heldere display met achtergrondverlichting.” Om altijd een goed beeld te krijgen, afhankelijk van de draagpositie, draait het beeld automatisch 180 graden bij.

Draagbaar

“De bijzonder compacte en lichtgewicht A 50 ontvanger kan met de bijgeleverde draagband worden gedragen, maar ook aan uw riem worden bevestigd.”

Gerelateerde artikelen