​Waterdichte kabeldoos ontlast de installateur

Erik op 7 december 2016 | 2 minuten leestijd
In Nederland regent het vaker dan ons lief is. Een waterdichte kabeldoos is wat dat betreft dan ook geen overbodige luxe en ABB komt met de oplossing: de waterdichte kabeldoos 3665. De waterdichtheid van de nieuwe kabeldoos voldoet aan beschermingsklasse IP65 en biedt volop voordelen voor de installateur. Het product heeft namelijk een slimme en unieke kabelvergrendeling met trekontlasting, die tot 70% installatietijd bespaart en de kans op fouten tot een minimum reduceert.

“Waar de trekontlasting van veel kabeldozen wordt gevormd door wartels die aangedraaid moeten worden, is de 3665 kabeldoos voorzien van een innovatieve kabelvergrendeling die ook als trekontlasting fungeert”, licht ABB het nieuwe product toe.

De kunststof bek, die in de kabelvergrendeling is aangebracht, kan eenvoudig met een klik en zonder gereedschap worden gemonteerd. De installateur voert vervolgens de kabels eenvoudig met de hand door de waterdichte elastische doorsteekvliezen, klikt de ‘bek’ dicht en klaar! Om elke gewenste kabelconfiguratie te kunnen ondersteunen, is de doos in totaal met tien doorsteekvliezen uitgevoerd – twee aan elke zijkant en twee aan het bodemdeel.

Tijdwinst gegarandeerd

“De eenvoudige installatie en het met de hand vast te klikken deksel van de doos, leveren een tijdwinst van minimaal 70% op ten opzichte van een kabeldoos met traditionele wartelmontage”, aldus ABB. De innovatieve techniek die wordt gebruikt, voorkomt bovendien de kans op fouten, omdat het aandraaien van wartels dankzij de kabelvergrendeling niet meer nodig is. Normaal wordt dit nog weleens vergeten en dankzij de nieuwe techniek is tot op een afstand van vijf meter zichtbaar of de kabelvergrendeling wel of niet gesloten is. Hoewel je het deksel er trouwens zo opklikt, is voor het demonteren wel gereedschap nodig. Hiermee wordt de veiligheid en waterdichtheid vergroot en daarmee voldoet de 3665 aan de internationale norm.

Afwerking net zo belangrijk

Het product staat ook voor een mooie afwerking. De gaten voor wand- of plafondmontage zijn niet zichtbaar door de binnenliggende schroefgaten en ook kunnen de schroeven aan de binnenzijde worden afgedopt, terwijl IP65 wel wordt gegarandeerd. Naast de montage voor wand en plafond is ook gootmontage een optie.

De kabeldoos 3665 wordt geleverd met drie stuks kabelvergrendelingen, inclusief afdekdoppen en zowel de vergrendeling als de set voor gootmontage zijn ook als accessoire leverbaar.

Gerelateerde artikelen