​“Wat een innovatief ontwerp”

Erik op 4 april 2016 | 3 minuten leestijd
Aan het einde van elke maand kijken we nog één keer terug. Wat hield onze lezers bezig en welke artikelen werden het meest gelezen.

In maart besteedde InstallatieProfs aandacht aan een budget huis van een Frans bedrijf. Het artikel maakte de tongen los. Het huis kost is niet duur en kan snel worden gemaakt.  Het is daarnaast ook duurzaam en uitermate goed geïsoleerd. Meerdere lezers van het artikelen gaven direct aan interesse te hebben. “Wat een innovatief ontwerp ik ben wel geïnteresseerd in deze woning.”

Gas terugnemen

Dat duurzaamheid een populair onderwerp is onder onze lezers bewees ook het aantal lezers en de reacties op het artikel over het terugdringen van gas naar woningen. “Liander, de grootste netbeheerder van Nederland, voorziet in de nabije toekomst een afname van het gasgebruik. Het bedrijf geeft aan dat cv-ketel, geiser en gasfornuis op termijn volledig verdwijnen uit huizen.”

Meningen

Voor- en tegenstanders van het gas gaven hun mening. “Aardgas is in Nederland verleden tijd , zie ook dat de gaswinning in Groningen heel veel problemen met zich meebrengt schade aan huizen en angst bij mens en dier. Wij moeten inderdaad stoppen met de gaswinning, en over stappen op aard warmte en zonnen en wind energie.” En: “Gas geen toekomst?? Nederland heeft ruim 4 miljoen runderen en 13 miljoen varkens.”

Warmtepomp

Direct wordt er ook naar oplossingen gezocht. Deze zijn al wel voor handen, maar de meningen over de alternatieven lopen uiteen. Grappig genoeg werd in maart een artikel, dat vorig jaar werd geschreven, veelvuldig gelezen. Hieruit blijkt dat het laatste woord over de warmtepomp nog niet gezegd is.

Installateur gezocht

Voor het aansluiten van een warmtepomp, maar ook alle cv-ketels of leidingen, is een deskundige installateur nodig. En dat is een groot probleem, want ons land kent een groot tekort aan technisch personeel. Jaarlijks loopt bijvoorbeeld het tekort aan loodgieters op. Het vak is niet (meer) sexy. Een van de reacties: “Als loodgieters zo zeldzaam worden, moeten we het tarief eens flink optrekken. Verder moeten we techniek meer promoten.” Hoe het tekort in de toekomst wordt teruggedraaid, zal de tijd moeten leren, maar het laatste woord is hierover nog niet geschreven. 

Gerelateerde artikelen