Wastafel voor twee, alstublieft

Erik op 2 mei 2016 | 2 minuten leestijd
Gezamenlijk een wastafel gebruiken is voor veel consumenten een lang gekoesterde wens. Het Duitse sanitairbedrijf Alape werkte voor de wastafel ‘Twice’ samen met designer Sieger en brengt het product op korte termijn op de markt.

Het bedrijf geeft aan een nieuwe definitie te geven aan de typologie van de dubbele wastafel. “Onze maatschappij verandert continu. Daardoor veranderen ook de behoeften van de mensen in de badkamer”, laat Alape weten in een persbericht. Het design en de functionaliteit waren de belangrijkste redenering op Twice te ontwikkelen.

Design

Designer Michael Sieger beschrijft de vorm als volgt: “De waskom is van boven gezien rechthoekig, duidelijk van vorm en algemeen. Zijn contour vormt een contrast en toont daardoor een karakteristiek kenmerk.”

Klanten

De wastafel is zowel voor particuliere klanten als hotels te bestellen. Met geglazuurd staal is het mogelijk deze precieze vormentaal van de wastafel te realiseren. ‘Twice’ wordt als solitaire wastafel én als variant met onderkast, naar keuze met of zonder boorgaten voor het kraangat, aangeboden. Alle varianten zijn in de serie uitgerust zonder overloop en met een wit geglazuurde afdekkap. Om water te kunnen stuwen is desgewenst een overloop in combinatie met een overeenkomstig schachtventiel verkrijgbaar. Dankzij de uitgekiende vormgeving met zijn hellend, zacht-glooiende vorm, kan al met een klein watervolume een snelle stijging van de waterspiegel worden bereikt.

Gerelateerde artikelen