​Wastafel met technologische precisie en goed materiaal snel beschikbaar

Erik op 18 mei 2016 | 2 minuten leestijd
Technologische precisie en mooi materiaal is vaak lastig te maken bij sanitaire producten. In veel geval zijn de hoeken zo strak dat het materiaal niet sterk genoeg is tot beklag van veel gebruikers. Sanitairfabrikant Alape presenteert in juni, tijdens Design District in Zaandam, twee noviteiten die dit probleem moeten oplossen.

Het bedrijf meldt zelf over de nieuwe wastafelmeubels: “Architectuur in de badkamer is een perfecte samenklank van materiaallichtheid en technologische precisie. En daar staan precies de twee noviteiten voor, die Alape presenteert.”

Folio

Met het wastafelmeubel Folio wil Alape zich richten op verfijning door het slechts 3mm dunne geglazuurd staal dat zich omvouwt om het gehele meubel als dun omhulsel, waardoor de waskom en het wasmeubel samenvloeien tot een verfijnd object voor in de hedendaagse badkamer. “Met Folio heeft Alape een nieuw, innovatief wastafelmeubel ontwikkeld. Hiervoor rekt Alape de mogelijkheden bij de productie van waskommen van geglazuurd staal zo ver mogelijk op. Want Folio is meer dan een eenvoudige waskom; het delicate werkstuk omsluit met een grote geste het bijbehorende meubel, zodat er een homogene eenheid ontstaat. Door dit designidee van Gerhard Busalt worden het meubel en de wastafel een totaalkunstwerk, dat aansluit bij actuele trends in de moderne architectuur.”

Geglazuurd staat

Typerend voor Alape is de materiaalkeuze van geglazuurd staat. Het bedrijf wil hiermee de precieze vormentaal van de wastafels realiseren. Alape: “Het materiaal is licht van gewicht en harder dan graniet of smaragd, kenmerkt zich door een hoge slagvastheid en is bovendien volledig hygiënisch door zijn gesloten oppervlak, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast.”

Meer noviteiten

De andere noviteit is het wastafelmeubel ‘Twice’ dat door Sieger Design is ontworpen waarover InstallatieProfs al eerder berichtte.  

LEES OOK: Wastafel voor twee, alstublieft

Gerelateerde artikelen