Warmtepomp: ​“Breed toepasbaar, A+++ rendement”

Erik op 2 maart 2017 | 2 minuten leestijd
“Breed toepasbaar en een optimaal rendement tot A+++.” Zo omschrijft Nibe de nieuwe ventilatielucht/water warmtepomp. Het bedrijf introduceert vier verschillende typen om voor bijna alle situaties een passende oplossing te bieden.

Het betreft hier de F370, F470, F730 en de F750. Volgens Nibe zorgen de nieuwe technische installaties voor een hoog tapwatercomfort, een comfortabel binnenklimaat en een optimaal rendement. “Met de ingebouwde warmtepomp wordt warmte uit ventilatielucht zeer efficiënt teruggewonnen en omgezet in verwarming voor cv, warmtapwater en – in geval van de F470 en de F750 – voorverwarming van toevoerlucht bij een balansventilatiesysteem,” legt Nibe uit.

Componenten integratie 

Voordeel voor de installateur is dat de warmtepompen snel kunnen worden geïnstalleerd. Alle benodigde componenten zijn geïntegreerd in het product. “Zelfs aan een ingebouwd expansievat is gedacht.” De werkvoorbereiding vergt minder tijd doordat alle componenten zijn geïntegreerd en installatiefouten worden daardoor beperkt. Door de compacte afmetingen volstaat bovendien een vloeroppervlak van slechts 60 x 62 cm.

Gebruik op afstand

De warmtepompen zijn te verbinden met het internet waardoor op ze op afstand te bedienen zijn. Nibe heeft een app ontwikkeld die deze functie mogelijk maakt voor smartphones en tablets. Zo kan draadloos de ventilatiestand worden aangepast. In de regeling zijn ook de functies Smart Grid Ready en Smart Price Adaption geïntegreerd.

Subsidie

De Nederlandse overheid heeft via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een subsidieprogramma voor onder meer warmtepompen opgezet. Ook voor de nieuwe producten van Nibe is de subsidie beschikbaar, laat de leverancier weten. 

Auteur: Marijn van der Meer

Gerelateerde artikelen