​Vrees voor tekort aan laadpalen in Amsterdam

Erik op 5 januari 2016 | 2 minuten leestijd
Elektrisch rijden zit in de lift; steeds meer mensen maken de overstap naar milieuvriendelijker vervoer. Belangenorganisaties vrezen echter dat er door deze groei een tekort aan laadpalen zal ontstaan in Amsterdam.

Dit werd bekend gemaakt tegenover AT5. Momenteel telt de hoofdstad 1500 laadpalen. Het is de bedoeling dat de teller in 2018 op 4000 staat. Belangenorganisaties vrezen echter dat zelfs dat aantal niet genoeg is. Er rijden momenteel al zo’n 15.000 elektrische auto’s in Amsterdam. De verwachting is dat dit aantal in de aankomende jaren flink gaat stijgen.

Voorop blijven

“Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt, dus moeten er ook meer oplaadpunten bijkomen”, stelt Ellen Hiep, bestuurslid bij Vereniging Elektrisch Rijden. “Dat is noodzakelijk om voorop te blijven lopen als stad.”

Een belangrijke voorwaarde bij de aanschaf van een elektrische auto is dat het voertuig gemakkelijk te gebruiken is. “Als daar onzekerheid over is, dan besluiten mensen heel snel om het niet te doen”, aldus Hiep. Een tekort aan laadpalen zou hierin een probleem kunnen zijn en zorgen voor een terugloop in de verkoop van elektrische auto’s.

Gerelateerde artikelen