Voorwandsysteem maakt badkamer ruimte efficiënter

Erik op 26 januari 2017 | 2 minuten leestijd
Bij het renoveren van een badkamer komt vaak meer kijken dan van te voren wordt verwacht. Zeker als de verbouwing wordt gedaan door de eigenaar zelf zonder dat er een installateur wordt geraadpleegd. Ook de geringe ruimte zorgt in veel gevallen voor hoofdbrekens. Viega komt de installateurs graag tegemoet en introduceert het Steptec-voorwandsysteem waarmee het gewenste comfort al door een slimme indeling van de ruimte kan worden bereikt.

Ook als de te renoveren ruimte een schuin dak heeft, is  het voorwandsysteem een oplossing, laat Viega weten. “Het voorwandsysteem Steptec kent twee basisonderdelen: een voorwandrail en koppelingen die niet alleen in standaardhoeken van 45 of 90 graden, maar ook aan schuine daken te monteren zijn. Hiertoe kan al naar gelang het gebruik een scharnierelement worden ingezet.”

Minder ruimte

Het wandsysteem kan in veel gevallen zowel de achterzijde van het bad als de douche en toilet inclusief alle het leidingwerk opnemen. “ Als fraai neveneffect voorkomt de voorwand direct zicht op de wc. Het probleem met opbergruimte dat kenmerkend is voor kleine badkamers, kan worden opgelost door in de voorwand open ruimten en nissen te gebruiken om het wc-borstelgarnituur of de toiletpapierhouder te integreren. ”

Installatietijd

Als extra voordeel noemt het bedrijf de kortere installatietijd. Een voordeel voor zowel de consument als de installateur. 

Gerelateerde artikelen