​Vooruitblik VSK Awards: Installateurszaken

Erik op 25 januari 2016 | 5 minuten leestijd
Nu de VSK beurs 2016 voor de deur staat, stijgt de spanning bij de genomineerden voor de VSK awards. Tijdens elke editie van de beurs wordt de prijs uitgereikt in verschillende categorieën. In aanloop naar de beurs, kijken wij samen met de genomineerden vooruit.

In de categorie Installateurszaken nomineerde de jury Ubbink BV dat het beugelprogramma uitbracht. Viega Nederland mocht een nominatie ontvangen voor de Megapress en Zmart Flex van Zehnder Group Nederland had eveneens de speciale aandacht van de jury.

Ubbink BV

In 2014 ontving Ubbink al een VSK award in dezelfde categorie en ook dit jaar is het bedrijf genomineerd en daar is het bedrijf wederom blij mee. “De VSK Award ondersteunt de doelgroep door partijen uit te dagen en te inspireren om innovatief te zijn. Daarnaast geeft de Award bekendheid aan innovatieve oplossingen bij de installateurs, zodat zij bekend zijn met alternatieve oplossingen en hun klanten beter kunnen bedienen.”

Het beugelprogramma

In het juryrapport wordt de uitvoerig nominatie beschreven. “Het beugelprogramma van Ubbink bestaat uit verschillende soorten kunststof beugels die een snelle en veilige montage van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen en dakafvoeren garanderen, ook achteraf.” Veiligheid staat altijd voorop en met het recente rapport over koolstofmonoxide is de nominatie van Ubbink zeer actueel. “De jury vindt dit een absolute nominatie, vooral ook in de actualiteit rondom het koolmonoxide-onderzoek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. Het idee is geen rocket science maar voorkomt, omdat het praktisch goed doordacht is, wel een boel problemen. Het programma draagt in zijn eenvoud bij aan het tegengaan koolmonoxidevergiftigingen,” laat de jury weten.

Viega Nederland

Ook Viega Nederland won tijdens de vorige editie van de VSK beurs een award en dat smaakte naar meer. In een reactie laat het bedrijf weten: “Een Award is altijd een welkome blijk van waardering door professionals. Dit jaar krijgt die Award nog meer waarde door het feit dat nu ook de bezoeker zijn stem kan laten horen. Ik vind dat belangrijk want uiteindelijk is het die bezoeker die met de producten zijn geld moet gaan verdienen. Wat dat betreft hebben we ook dit jaar weer veel te bieden. Het succes van twee jaar geleden smaakte zo goed, dat we ook nu weer hebben meegedaan. We zijn genomineerd met ons Viega Megapress-systeem in de categorie Installateurszaken. Daar zijn we trots op want met dit systeem voor dikwandig stalen buizen kan de installateur sneller, veiliger en efficiënter werken. Wij kijken daarbij uit naar de mening van de verwerker van ons product. We hopen dat zij ons systeem een prijs waard vinden.”

Megapress-systeem

Waar Viega Nederland in 2014 nog een award ontving voor design, dingen ze dit jaar mee in de categorie Installateurszaken. Over het Megapress-systeem was de jury duidelijk. “Megapress van Viega is speciaal ontwikkeld voor het verbinden van dikwandig stalen buisleidingen. De verbindingsstukken van staal en een zinknikkelcoating worden koud geperst. Dat zorgt voor een snelle, veilige en economische installatie. Het lassen van dikwandig stalen buizen is vaak ergonomisch belastend, milieu-onvriendelijk en niet ongevaarlijk, maar dat is met de Megapress verleden tijd. De jury vindt dit product zeer geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, en vooral een verademing voor de monteurs. Het is zeer werkbaar en voorkomt lassen in kleine ruimtes met alle gezondheids- en veiligheidsrisico’s van dien. Ook hoeft er, zoals nu nog vaak het geval is, geen aparte lasser meer ingeschakeld te worden.”

Zehnder Group Nederland

“Zehnder is natuurlijk vereerd en trots op onze nominaties. Er zijn maar liefst twee revolutionaire ontwikkelingen genomineerd die beide een nieuw tijdperk aankondigen in de wereld van ventilatie en verwarming,” laat het bedrijf weten in een reactie. Het bedrijf heeft de luxe twee nominaties in de wacht te slepen. De eerste nominatie is voor de Zmart Flex in de categorie Installateurszaken en de tweede voor de ComfoAir Q voor Systeemoplossingen waarover meer op woensdag. “Zehnder staat voor innovatie. Onze klanten herkennen ons ook als een innovatieve partner. We zijn ons bewust van het feit dat we hier twee vooraanstaande ontwikkelingen in handen hebben. Mocht het een Award, of misschien wel twee, opleveren dan is dat wel degelijk een kers op de taart. Natuurlijk zijn we ook blij met de extra publiciteit dat het winnen van een award met zich meebrengt.”

Zmart Flex

De jury omschrijft de Zmart Flex als een innoverend product: “De Zehnder Zmart Flex is een radiator met een kunststof binnenwerk en een vlakke voorplaat van staal. De Zmart Flex is 60% lichter dan een radiator van plaatstaal. Dat maakt de radiator gemakkelijk te plaatsen en installeren door één persoon. De warmteafgifte is vergelijkbaar met een plaatstalen radiator van dezelfde afmetingen. De maximale watertemperatuur bedraagt 85 °C. De flexibele 360-graden-aansluitingen zorgen ervoor dat de radiator altijd en overal te plaatsen is zonder vooraf het leidingwerk te hoeven opnemen. “De jury was samenvattend uitermate te spreken over het product. De Zehnder Zmart Flex is niet alleen mooi maar ook superlicht en zeer gemakkelijk te monteren dankzij het ophangsysteem, de goede montage-instructie en de flexibele aansluitingen. Het is echter het binnenwerk dat van dit product een echte innovatie maakt.”

De prijs in de categorie installateurszaken worden op woensdag 3 februari uitgereikt. 

Megapress Viega.jpg
Installateurs Beugels Ubbink.jpg
Zehnder Zmart Flex.jpg

Gerelateerde artikelen