Voorkom schade aan kabels en aders bij schakelkastdeuren

Erik op 13 juni 2017 | 2 minuten leestijd
Het aanleggen van aders, kabels en kabelbomen naar de schakelkastdeur of naar een zwenkbaar montageraam kan eenvoudiger. Dat claimt Phoenix Contact. Zij introduceren het kabelgeleidingssysteem CGS dat is uitgevoerd met een zwenkarm.

Voor het openen en sluiten van de draaischarnieren is geen gereedschap nodig. Zo kunnen de kabels inclusief connector door de scharnieren worden geleid. Dit kan ook naderhand plaatsvinden. Als deze manier van werken wordt vergeleken met de montage van kabelslangen, werkt de manier van Phoenix Contact een stuk efficiënter doordat er wordt bespaard op tijd en moeite.

LEES OOK: Kabels: de beste vriend van de installateur

Schade voorkomen

“Het kabelgeleidingssysteem is met name ontworpen voor standaardkabels met geconfectioneerde connectoren”, legt de fabrikant uit. “Aders kunnen bij het openen en sluiten van de deur niet beschadigd raken, omdat de beweging en buiging door het zwenkbereik van maximaal 180° is voorgedefinieerd.” Daarbij zorgen de beschermkappen voor extra bescherming en biedt het de mogelijkheid tot het bundelen van de kabels. “De trekontlasting wordt gerealiseerd met traditionele kabelbinders en royale coderingsmogelijkheden op de kabelbrug zorgen voor de overzichtelijkheid.”

LEES OOK: Splitterboxen essentieel voor datacenters

Het nieuwe product zorgt er ook voor dat het mogelijk is om het kabelgeleidingssysteem in CAD-systemen te engineeren en weer te geven. Daardoor zijn de kabellengten voorgedefinieerd en eveneens te engineeren. Dat was voorheen, bij kabelslangen, niet mogelijk. De trekontlasting wordt gerealiseerd met traditionele kabelbinders en royale coderingsmogelijkheden op de kabelbrug zorgen voor de overzichtelijkheid.

Gerelateerde artikelen