Duurzaamheid van LEDlampen
- Ten eerste zijn LEDlampen natuurlijk duurzamer dan reguliere lampen. Volgens recente berekeningen verbruikt een LEDlamp slechts 15 procent van de totale hoeveelheid stroom die een gloeilamp of halogeenlamp verbruikt.
- LEDlampen gaan langer mee dan reguliere verlichting en zijn daardoor een kostenbesparing. De terugverdientijd van de LED-verlichting is minder dan twee jaar Daarnaast bespaart u per LEDlamp ongveer 20 euro op de energierekening.
- Bedrijven die investeren in duurzame verlichting komen in aanmerking voor de extra Energie Investeringsaftrek. Dit is een speciale regeling waarbij bedrijven 41,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.
Efficiëntie van LEDlampen
- LED’s reageren sneller en beter op bewegingssensoren. Een LEDlamp gaat eerder aan en heeft geen knipperende “opstarttijd” nodig. Daarom zijn de LED’s bijzonder geschikt voor de voedingsindustrie en logistiek, waar het belangrijk is om altijd voldoende licht te hebben.
Veiligheid van LEDlampen
- LED lampen zetten stroom zo efficiënt om in licht, dat ze niet heet worden, slechts een beetje warm. Dit betekent dat het onmogelijk is om de handen te branden aan een LEDlamp.
- Een LED lamp geeft tegen zijn einde erg langzaam minder licht. Dat betekent dat u nooit opeens in het donker kan komen te zitten.
Nadelen van LEDlampen
Natuurlijk is dit artikel niet compleet zonder ook de nadelen van ledlampen te noemen.
- Veruit het grootste nadeel is het kostenplaatje: ledlampen zijn een stuk duurder in aanschaf. Die kosten verdient u later terug.
- LEDlampen produceren fel licht waardoor het wordt afgeraden er direct in te kijken.
- Voorheen stonden LEDlampen erom bekend dat ze geen warm licht zouden geven. Inmiddels is dit verbeterd en geven ook LEDlampen warmgekleurd licht.