Volvo stapt over op elektrisch rijden

Erik op 5 juli 2017 | 2 minuten leestijd
Een nieuwe mijlpaal op het gebied van elektrisch rijden is behaald. Vanaf 2019 zullen alle nieuwe Volvo modellen, die op dat moment op de markt worden gebracht, worden uitgevoerd met een elektromotor. Daarmee is het Zweedse automerk het eerste traditionele autobedrijf dat auto’s die alleen op fossiele brandstof rijden in de ban doet.

Het Zweedse bedrijf ziet veel voordelen in elektrisch rijden. In een verklaring geeft Volvo aan dat de vraag naar geëlektrificeerde modellen de afgelopen tijd wereldwijd is toegenomen. Daar willen de Zweden graag op inspelen en klanten bieden waar ze om vragen.

(Mild) hybrids

Toch gaan de fossiele brandstoffen nog niet volledig weg bij het bedrijf. Volvo produceert vanaf 2019 naast volledig elektrische motoren ook hybrides waarbij zowel een elektro- als een verbrandingsmotor wordt gebruikt. Ook zullen er zogeheten ‘mild hybrids’ worden geproduceerd. Dit zijn auto’s met een kleine elektrische hulpmotor.

Nieuwe modellen

Vanaf 2019 zal Volvo aan de vraag naar elektrische auto’s voldoen doordat het bedrijf met vijf volledig elektrische modellen komt. Bestaande modellen met een verbrandingsmotor worden vanaf 1 januari 2019 niet direct naar de prullenbak verwezen, maar zullen nog worden geproduceerd tot er een update volgt. Op dat moment wordt er een elektrisch motor toegevoegd aan deze modellen.

Tesla

Tesla levert momenteel al auto’s af die alleen elektrisch zijn. Volvo is zodoende het eerste traditionele autobedrijf dat overstapt en alle modellen zal voorzien van een elektrische motor in plaats van alleen een verbrandingsmotor. Qua omvang is Tesla nog aanzienlijk kleiner dan het Zweedse bedrijf. In de eerste zes maanden van 2017 leverde Tesla 47.000 auto’s af tegen 278.000 geleverde Volvo’s. 

Gerelateerde artikelen