Virtual reality laat brand ervaren

Erik op 2 februari 2017 | 2 minuten leestijd
Natuurlijke elementen zoals daglicht en lucht zijn voor iedereen prettig. Niemand wil een slecht geventileerd of donker kantoor of huis. Maar deze elementen hebben ook gevolgen voor wanneer er brand uitbreekt. Om klanten te laten beleven wat licht en lucht kunnen doen in het geval van een brand, gebruikt Brakel Atmos Virtual Reality.

Het bedrijf levert oplossingen voor glazen daken, gevels, brandveiligheid en natuurlijke ventilatie waarbij de behoefte van de markt voorop staat. “Het bedrijf is continu bezig met productverbetering en innovaties,” laat het bedrijf weten. Zo ontwikkelden we esthetische structurele (brand)ventilatie uitzetramen met verborgen bediening, transparante glaslamellen, glazen vinnen, gebogen glasconstructies en brandwerende glasdaken.”

Effecten 

Om te laten ervaren wat verschillende keuzes voor effect kunnen hebben, is Virtual Reality een goede tool die ook door Brakel Atmos wordt ingezet. “Met Virtual Reality ervaar je veiligheid en comfort.” Op de Bouwbeurs in Utrecht kunnen bezoekers zodoende een proefbrand ervaren. “Via Virtual Reality kan je ervaren hoe gevaarlijk rook bij een brand is en wat een rook- en warmteafvoer installatie kan beteken voor het snel vinden van een veilige vluchtweg.”

Gerelateerde artikelen