Vier waarden die jou verder helpen als installateur

Erik op 22 augustus 2017 | 4 minuten leestijd
De elektrotechniekbranche is constant in beweging. Nieuwe producten, een andere manier van werken, verbeterd gereedschap. Als installateur sta je nooit stil. Miasin, dat letterlijk samen betekent, is een nog jong, Nederlands bedrijf dat installatiemateriaal en gereedschappen levert. De oprichters hebben echter al jaren ervaring in de elektrotechniek en willen met Miasin naast het leveren van producten ook hun kennis delen met de Nederlandse installateurs in de branche.

“Ons doel is om door samenwerking jouw werk als professional in de elektrotechniek makkelijker, beter en slimmer te maken”, laat Miasin oprichter Reinier Kok weten. Om zijn doel te kunnen bereiken zijn meerdere waarden belangrijk voor Kok. Miasin vertegenwoordigt grote kwaliteitsmerken zoals GGK kabelmanagementsystemen, HPX tapes en Weicon gereedschappen en chemicals. “Samen met groothandels zoals Technische Unie en Rexel zorgen we dat onze oplossingen bij de installateurs terechtkomen wanneer ze nodig zijn.

Meer weten over de producten en service van Miasin, bekijk de profielpagina.

Samen is kennisdelen

Reinier Kok wil kennis overdragen aan de installateurs. “Wij willen nuttige informatie met de installateurs delen over de markt, over slimme toepassingen van producten en oplossingen die jouw werk makkelijker maken.” Dit doet Miasin door handige documentatie in print of digitaal te maken en te verspreiden. Daarbij moet het geen eenrichtingsverkeer worden, want juist de installateurs zijn dagelijks op pad en komen zodoende veel verschillende situaties tegen. Deze ervaringen zijn goed waard, want met deze informatie kan Miasin samen met fabrikanten producten verder te ontwikkelen en te verbeteren, maar ook andere installateurs kunnen leren van de ervaring van anderen.

Ketenefficiency en kwaliteit

Efficiëntie is daarbij wel het sleutelwoord. Kok noemt dit ketenefficiency. Het diepere doel van deze efficiëntie is het terugbrengen van faalkosten. “In de elektrotechniek, maar eigenlijk in alle branches, moeten er altijd worden gestreefd naar verbetering, hoe klein ook. Dit kan zijn door logistieke oplossingen, door slimme verpakkingen of door betere data-uitwisseling te realiseren.” Ook in de bedrijfsvoering komt deze waarde veelvuldig terug. Uiteindelijk draait het om kwaliteit van de producten en van het geleverde werk waarbij verschillende aspecten essentieel zijn. “Daarom vertegenwoordigen wij alleen topmerken die kwaliteit leveren en ook werkelijk toegevoegde waarde bieden.”

De cirkel is rond doordat het bedrijf van Kok weer uitkomt bij de relatie met de installateurs: samen, miasin. “Wij streven ernaar om iedereen te laten voelen dat we er samen voor staan. Iedere dag weer. Dit geldt voor samenwerking met onze gebruikers, met de onze groothandelspartners, met onze fabrikanten en ook intern met onze medewerkers.”

In de praktijk

De partners waarmee het bedrijf samen werkt, staan achter het doel van Miasin. GGK kabelmagementsystemen, één van Europa’s grootste specialisten op het gebied van kunststof leidingkokers, kabelkanalen en wandgoot, heeft de stuksverpakkingen uit recyclemateriaal gemaakt waardoor er meer dan 30% wordt bespaard op het weggooien van producten die beschadigd of vervuild zijn tijdens transport of opslag. Uiteraard gaat ook GGK kabelmagementsystemen voor kwaliteit. Door middel van het strakke design en de mooie afwerking van de producten is een mooi eindresultaat gegarandeerd.

Weicon gereedschappen en chemicals, eveneens een partner van Miasin, vindt ook dat installateurs het niet te moeilijk moeten hebben. “Iedereen installeert kabel, dus iedereen stript”, legt het bedrijf helder uit. “De innovatieve stripgereedschappen maken het dagelijks werk van de monteur een stuks sneller, veiliger en makkelijker.”

Gerelateerde artikelen