Bij een klassieke ventilatiewarmtepomp wordt alle lucht uit de woning gehaald wanneer er warmtevraag of warm tapwatervraag is. Hierdoor wordt vaak meer lucht dan nodig uit de woning gehaald, enkel en alleen om de warmtepomp te voorzien van voldoende luchtdebiet. Overventilatie zorgt voor onnodig warmteverlies en de daarbij horende kosten. Bij koude buitentemperaturen en beperkt vermogen draait zo’n warmtepomp soms zelfs louter om zijn eigen verliezen te compenseren. Van overventilatie is bij de DucoBox Eco geen sprake. In basis werkt de DucoBox Eco 100% op buitenlucht. Om echter geen energie verloren te laten gaan wordt de beschikbare ventilatielucht ook over de warmtewisselaar gezogen. Hierdoor is de luchttemperatuur hoger. En dus ook het rendement waardoor maximale energieterugwinning mogelijk is!
Compacte WTW-unit
Nieuwkomer tijdens ENERGIE 2021 is de compacte WTW-unit DucoBox Energy Comfort. Installateurs besparen met dit toestel maximaal op installatietijd. Nederland kent een lange traditie van seriematige woningbouw. Door een handige kopieerfunctie in de software is het mogelijk om binnen seriematige bouw de instellingen over te nemen binnen een gelijkaardige woning. En dat vertaalt zich in immense tijdswinst op de bouwplaats. Fysische ingrepen zijn niet nodig. De links/rechts uitwisseling gebeurt 100 % softwarematig dankzij een gepatenteerd principe met de dubbele by-pass.
Collectieve ventilatie
Als tweede noviteit stelt DUCO de Duco RoofFan voor aan het grote publiek. Deze drukgestuurde dakventilator zorgt voor de collectieve afvoer binnen DUCO’s Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen. De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. De Duco RoofFan is beschikbaar in twee uitvoeringen met een maximum debiet van 1.800 of 3.000 m3/u.