VIDEO: App waarschuwt gebruiker bij waterschade

Erik op 16 mei 2017 | 3 minuten leestijd
Een waterlekkage, te hoge luchtvochtigheid of een bevroren leiding kunnen veel schade aanrichten. Om vroeg het probleem aan te kunnen pakken is een detector een onmisbare tool. De Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector, een nieuw product van Honeywell, is nu verkrijgbaar.

Honeywell wil met het product zorgen dat schade zoals waterlekkage wordt voorkomen. “Dit apparaat geeft bewoners direct notificaties op hun smartphone.” Op die manier kunnen zij snel ingrijpen mocht er iets mis zijn wat zorgt voor mee gemoedsrust. Het product werkt op batterijen die tot drie jaar meegaan. Het aansluiten gaan door middel van bluetooth en wifi.

Waterschade komt veel voor

Het nieuwe product is geen overbodige luxe in Nederland, want uit onderzoek blijkt dat waterschade in ons land de meest gemelde vorm van schade is waar ongeveer twee op de vijf Nederlanders mee te maken heeft gehad. Honeywell: “Een gesprongen waterleiding kan leiden tot schade oplopend tot duizenden euro’s. Het product verzekert bewoners ervan dat ze snel geïnformeerd worden als zich een lekkage voordoet– of ze nu thuis zijn of niet.” Het snel schakelen is daarbij het grote voordeel. “Het beperken van de tijd dat het kost om op dit soort situaties te reageren, beperkt ook de eventuele schade, stress en kosten waar zoveel huiseigenaren het gehele jaar door mee te maken kunnen krijgen.”

Ingebouwde sensoren 

Het product houdt vorstomstandigheden en ophanden zijnde vochtproblemen in de gaten met ingebouwde sensoren die de binnentemperatuur en luchtvochtigheid bijhouden. Dit wordt gedaan door een sensorkabel van 1,2 meter die rondom leidingen, vloeren, kieren en andere risico plekken worden gelegd. De kabels kunnen worden verlengd tot een lengte van 150 meter.

Sirene en app

Op het moment dat er iets mis is, worden gebruikers gewaarschuwd door een sirene van 100 dB. De gene die niet thuis zijn, krijgen een waarschuwing vai de Lyric-app. De one-box-oplossing is direct te verbinden met het wifi-netwerk. Een aparte hub is daarvoor niet nodig. De installatie is daardoor eenvoudig. Het apparaat is compatibel met IFTTT.

Gerelateerde artikelen