​Verneveld water en snorrende kachels

Erik op 2 november 2016 | 4 minuten leestijd
Verneveld water, is dat nou slim om te gebruiken of niet? Aanleiding van het artikel over verneveld water, zijn verschillende producten die de watertoepassing gebruiken om water te besparen. De meningen zijn verdeeld. Het artikel werd wel veelvuldig gelezen.

Naast het vernevelde water werden ook de artikelen over het stoken van kachels en infraroodpanelen het beste gelezen in oktober. 

Verneveld water, goed of fout?

De ontwikkelaars van dit product zijn heilig overtuigd van de besparing van de douche: “Onze H2MICRO-technologie vernevelt water in miljoenen druppeltjes en creëert daarmee tien keer meer oppervlakte dan een normale douche. Meer water komt in contact met je lichaam en je huid voelt schoon en gehydrateerd.” 

Kachel stoken, hoe moet dan?

De R zit weer in de maand en de klok is weer een uur achteruit gezet. Tijd om weer de kachel op te stoken. Maar de branche is verdeeld over het stoken van hout en het stoken maakt veelvuldig de tongen los. Milieu Centraal komt zodoende met tips om verantwoord te stoken deze herfst- en winterperiode. Zo raden zij aan alleen droog, ongeschilderd hout te stoken en nooit de kachel te ontsteken als het mistig of windstil is.  

Infrarood verwarmingspanelen

Een andere manier van verwarmen, als hout of gas niet de voorkeur heeft, is via infraroodpanelen. Bijvoorbeeld met de nieuwe draadloze Infrarood verwarmingspanelen van DRL Products. Deze infraroodpanelen zijn gekoppeld aan het internet door middel van Wireless Intelligent Saving Technologie (WIST). Gemak en comfort voor de gebruiker. Lekker vanaf de bank de panelen hoger zetten.

Het design kan naar ieders wens worden samengesteld en wordt standaard geleverd in mat wit veiligheidsglas. Een aluminiumframe is daarbij optioneel. Vindt jouw klant het matwit niet mooi, dan kan ook worden gekozen voor verschillende prints en kleuren. Ook zijn er diverse lengte afmetingen en variëren de opbouwdieptes van 66 mm tot 88 mm.

Oud steenkoolmijn wordt goudmijn

Een andere duurzame manier van verwarming is er eentje die niet direct voor de hand ligt. In gesloten steenkoolmijnen in Limburg is een smart grid aangelegd voor warmte- en koudelevering. En dit project breidt zich gestaag uit waarbij het buitenland met interesse toekijkt. Het was een regelrechte wereldprimeur die Zuid-Limburg is 2008 had. Warmte- en koudelevering uit de mijnen.

Na de sluiting van de mijnen in de periode 1965 -1974 vulden de gangen zich met grondwater, dat door de aarde op natuurlijke wijze werd opgewarmd. Hoe dieper in de aarde, hoe hoger de temperatuur van het water is. In de diepe lagen (tot 800 meter onder het maaiveld) van de steenkoolmijnen bedraagt de temperatuur van het grondwater circa 28 °C, in de relatief ondiepe lagen (200 meter onder het maaiveld) is de temperatuur 15 – 20 °C. Dit reservoir van 11 miljoen kubieke meter water kan worden beschouwd als een geothermische bron, maar is ook een potentieel volume voor wko.

Gerelateerde artikelen