Verbeterde batterij geeft kleinere elektrische auto’s groter rijbereik

Erik op 14 augustus 2017 | 2 minuten leestijd
De markt voor elektrische auto’s groeit en die groei zal in de komende jaren alleen maar toenemen, zo is de verwachting. Om particulieren ook aan boord te krijgen, is het belangrijk dat de actieradius van de elektrische auto’s wordt verbeterd door middel van een goede batterij.

Het Japanse bedrijf GS Tuasa, dat een belangrijke speler is op het gebied van het ontwikkelen van lithium-ion-batterijen, begint in 2020 met de productie van een nieuw type batterij. De doorontwikkelde li-ion-batterij kan de actieradius van kleinere elektrische auto’s verdubbelen. De lithium-ion batterij laadt ontkoppelde elektriciteit op wanneer lithoum ions door de elektrode bewegen. Doordat er nieuwe materialen worden gebruikt voor elektroden, blijven er meer ionen behouden.

Rijbereik verdubbeld

Bij de ontwikkeling van de nieuwe batterij werken Lithium Energy Japan samen met Mitsubishi Corp. en Mitsubishi Motors. Het eerst genoemde bedrijf produceert de batterijcellen die vervolgens worden geleverd aan autofabrikanten in Europa en Japan. Wanneer de elektrische auto’s zijn uitgevoerd met het nieuwe type batterij, kan een compacte auto met een rijbereik van 170 kilometer ineens 340 kilometer rijden. Omdat de ontwikkeling van de nieuwe batterijen een vlucht zal nemen, wordt verwacht dat de prijs van de batterijen in 2020 gelijk zal zijn aan de prijs die momenteel wordt gevraagd. 

Gerelateerde artikelen