Velux geeft klanten virtueel voorproefje

Erik op 23 augustus 2016 | 2 minuten leestijd
Als je klanten wil laten zien hoe een verbouwing er precies uit komt te zien, is het soms lastig om hier een concreet beeld van te geven. Een tekening volstaat niet altijd. Velux heeft een virtual reality experience ontwikkeld. Met deze manier van werken kunnen consumenten een beter beeld krijgen van de plannen waarbij gebruik wordt gemaakt van een smartphone.

Een foto van de 360 graden foto van de te verbouwen ruimte kan worden gebruikt. Door middel van tekensoftware geeft het bedrijf de klanten de mogelijkheid te zien hoe de renovatie er uiteindelijk uit komt te zien. Daarbij kan direct worden gekeken naar de verschillende opties die worden geboden. Velux: “Een zolder kan veel meer zijn dan een plek vol verhuisdozen en oude meubels. Met de juiste daglichtoplossingen transformeert een oude zolder eenvoudig in een functionele leefruimte. Maar het is soms lastig om voor te stellen hoe het resultaat van zo’n transformatie er uit kan zien.”

Nieuwe technieken

Het inzetten van nieuwe technieken zoals de virtual reality moet bedrijven in staat stellen een steeds betere afweging te maken. “We hebben gezocht naar een manier waarop we duidelijk kunnen maken wat voor impact onze daglichtoplossingen hebben op ruimtes vol potentie, zoals een ongebruikte zolder”, legt Michel Sombroek algemeen directeur van Velux Nederland, uit. “Dankzij nieuwe technologieën zoals virtual reality kan dit uitstekend. Doordat in deze virtuele wereld gewisseld kan worden tussen verschillende productoplossingen, kan direct worden ervaren welke mogelijkheden er zijn om van een ongebruikte zolder een prachtige en functionele slaap-, kinder- of werkkamer te maken.”

Voorproefje

Op de website van Velux kan al een voorproefje worden genomen van de nieuwe virtual reality-functie.

Gerelateerde artikelen