Veiliger en sneller werken wens van veel elektriciens

Erik op 3 november 2017 | 2 minuten leestijd
Veel producten worden draadloos dus waarom blijven elektrische testers dan nog achter? Fluke maakt daaraan een einde met de introductie van de T6 met FieldSense-technologie. Elektriciens kunnen met dit apparaat spanning en stroom meten en detecteren zonder meetsnoeren.

Volgens Fluke kunnen problemen in elektrische systemen veiliger, sneller en efficiënter worden opgespoord en verholpen. Het zoeken van storingen in elektrische systemen is vaak tijdrovend en zelfs gevaarlijk doordat het toegang tot metalen contactpunten vereist. “Met de T6 testers kunnen nu betrouwbare True RMS-metingen worden uitgevoerd in overvolle aansluitdozen of langs geleiders met ontoegankelijke eindpunten”, legt de ontwikkelaar uit. “Hierdoor wordt tijd bespaard, worden mogelijke fouten uitgesloten en wordt de kans op een boogontlading aanzienlijk gereduceerd.”

Sneller en veiliger werken

Fluke wil zorgen dat elektriciens veiliger kunnen werken. Gebruikers kunnen spanningen meten tot 1000V met de open vork, zonder meetsnoeren of blootliggende geleiders. Doordat er geen panelen hoeven worden geopend of draadmoeren worden verwijderd, gaat het werk van de elektricien sneller. Met de T6-1000 kunnen gelijktijdig spanning en stroom worden weergegeven. Het apparaat meet een weerstand tot 100,0 kΩ. Volgens Fluke heeft het nieuwe instrument de breedste vorkopening in de branche. De T6-testers kunnen draden van 4/0 doormeten met stromen tot 200 A. “Het hart van de T6-testers vormt de nieuwe FieldSense-technologie van Fluke. Met deze technologie kunnen de testers tegelijkertijd betrouwbare spannings- en stroommeetwaarden weergeven, en niet alleen maar een eenvoudige ‘go/no-go’-spanningsdetectie uitvoeren”, gaat Fluke verder.

Veiligheid voorop

Qua veiligheidspecificaties hebben de testers 1000 V CAT III, 600 V CAT IV (600 V CAT III voor het model T6-600) en om gegevens makkelijk af te lezen, bevat het nieuwe product over een afleesbaar display met achtergrondverlichting.

Gerelateerde artikelen