Vattenfall en TKF tekenen contract voor de kabellevering voor offshore windpark Hollandse Kust Zuid

Erik op 25 mei 2020 | 2 minuten leestijd
TKF maakt de aanbesteding bekend van Vattenfall voor de levering van 150 km 66 kV inter array kabels voor het windpark Hollandse Kust Zuid (HKZ) 1-2, gelegen in de Noordzee.

De gecontracteerde scope voor TKF omvat de productie en levering van 150 km 66 kV aluminium kabels en bijbehorende accessoires. De installatie en het kabelleggen is gepland voor uitvoering in 2022 en 2023.

Het offshore windpark HKZ 1-2 ligt op circa 22 kilometer van de Nederlandse kust, tussen Den Haag en Zandvoort. Het windpark zal een geïnstalleerd vermogen hebben van circa 750 MW en een jaarlijkse elektriciteitsproductie gelijk aan het verbruik van circa 1-1,5 miljoen Nederlandse huishoudens.

“We kijken ernaar uit om samen te werken met Vattenfall en zijn verheugd om als Nederlands bedrijf op deze manier bij te dragen aan de duurzame energiedoelstellingen in Nederland”, zegt Walter Heerts, Business line Director Subsea bij TKF.

Catrin Jung, hoofd offshore wind Vattenfall: “Hollandse Kust Zuid is een belangrijk project voor Vattenfall en de Nederlandse energietransitie. We kijken ernaar uit om samen te werken met TKF, een zeer ervaren bedrijf, om dit project tot een succes te maken. ”

De levering en installatie van de inter array kabels start in 2022. Naar verwachting zal het offshore windpark in 2023 volledig operationeel zijn.

Draka, tegenwoordig onderdeel van de Italiaanse Prysmian Group, tekende overigens eerder al een soortgelijk contract met Vattenfall voor de bekabeling van het naastgelegen windparken Hollandse Kust Zuid 3 – 4.

Gerelateerde artikelen