Van plakbare zonnepanelen tot zwevende nul

Erik op 28 november 2014 | 2 minuten leestijd
Inmiddels is december alweer aangebroken: de feestmaand bij uitstek. Tijd om de balans van november op te maken. Wat waren de drie best gelezen artikelen van afgelopen maand?

Met meer dan 4500 unieke pageviews was het artikel over plakbare zonnepanelen veruit het populairst. Onderzoeksinstituut Fraunhofer stelde zichzelf het doel om de tijd die installateurs bezig zijn met het installeren van PV-panelen drastisch te verkorten. Hierop bedachten zij het plakbare zonnepaneel, dat een stuk sneller op het dak ligt dan een regulier zonnepaneel.

Ondanks dat die plakbare zonnepanelen wellicht heel aardig in de oren klinken, is het nog maar de vraag of het ook een succes gaat worden. We kunnen niet in de toekomst kijken en er is nog niets bekend over de gevolgen op lange termijn. Het stuk werd niet alleen veel gelezen, maar maakte ook heel wat los. Veel lezers reageerden enthousiast en wilden meer weten over deze ‘plakkers’; anderen waren sceptisch omdat het volgens hen alleen nuttig is bij vlakke daken.

Zwevende nul

Ook het artikel over de zwevende nul was afgelopen maand populair. Liefst 2400 verschillende bezoekers lazen het stuk, waarin Wim van Dijk, eigenaar van Wélektro, waarschuwt voor het feit dat er nog altijd veel zonnepanelen op een verkeerde manier worden geïnstalleerd. Van Wijk wijst vooral met de beschuldigende vinger naar de zogeheten beunhazen: installateurs die met (te) weinig kennis van zaken in ‘dit gat in de markt’ zijn gesprongen. Dit stuk werd erg gewaardeerd: liefst 7 mensen gaven aan het een ‘top artikel’ te vinden.

Slimme energiemeter is te hacken

Het vorige week gepubliceerde artikel over de slimme energiemeter is goed voor een derde plaats. Op het eerste gezicht lijkt een slimme energiemeter misschien ideaal, maar er kleven behoorlijk wat nadelen aan. Zo is hij op een eenvoudige manier te hacken. Ook dit artikel leverde aardig wat reacties op en werd ook behoorlijk ‘geliked’. 

Gerelateerde artikelen