Nieuwe technologieën, innovaties van producten, nieuwe ontdekkingen in de wetenschap: ze zijn altijd populair. Zo ook deze maand. Met 1906 unieke pageviews was het artikel over de revolutionaire Lead Crystal technology (loodkristaltechnologie) in accu’s het meest populair. Het werd meerdere malen gedeeld op social media en uit de reacties bleek dat men zeer benieuwd naar (en positief over) deze nieuwe technologie is.
Lead Crystal Technology
Met loodkristaltechnologie lijkt een groene revolutie te starten in de wereld van accu’s. Door de Lead Crystal Technology hebben accu’s een langere levensduur, maar zijn tevens efficiënter en een stuk veiliger voor het milieu dan traditionele accu’s.
Een accu die werkt op loodkristaltechnologie bestaat uit loden platen die gemaakt zijn van een kwalitatief sterke calcium-seleniumlegering en een gepatenteerde elektrolyt die maximaal 3 procent zuur bevat. Het elektrolyt stolt bij de eerste lading en ontlading en wordt een non-toxische kristallijne stof. Accu’s met Lead Crystal Technology bevatten dus geen vloeistoffen en zijn daarom vriendelijker voor gebruiker, installateur en het milieu.
Zonnepanelen test
Ook nieuws omtrent zonnepanelen vindt doorgaans gretig aftrek. Het artikel over zonnepanelen tests werd, met 907 unieke pageviews, dan ook goed gelezen. Het artikel gaat dieper in op het belang van een professionele test voordat men overgaat tot het aanschaffen van een zonnepaneel.
MyReserve
Voeg de populariteit van accu’s en zonne-energie samen en je komt terecht bij het derde goed gelezen artikel van deze maand: ‘Opgewekte energie opslaan met thuisaccu’. Met 1606 unieke pageviews werd dit artikel goed gelezen.
Solarwatt introduceerde onlangs een nieuwe generatie van thuisaccu’s, waarmee opgewekte energie opgeslagen kan worden: de MyReserve. Erik de Leeuw, commercieel directeur van Solarwatt, verwacht veel van de accu’s: “Ik denk dat huishoudens in de toekomst onafhankelijk worden van energieaanbieders. Consumenten produceren zo in de toekomst grotendeels hun eigen elektriciteit en slaan die op om minder afhankelijk te zijn van de centrale energievoorziening.”