Van infraroodpanelen tot nieuwe NEN 1006

Erik op 30 september 2015 | 2 minuten leestijd
Inmiddels is oktober aangebroken en laten we september achter ons. Wat zijn de best gelezen artikelen van afgelopen maand?

Woningen worden steeds vaker op een duurzame manier verwarmd. Dit kan onder meer door het gebruik van infraroodpanelen. Dat dit een populair onderwerp is, blijkt ook uit het feit dat het artikel over het duurzaam verwarmen van een woning met infraroodpanelen het best gelezen artikel van de maand is. Infrarood verwarmingspanelen hebben dezelfde verwarmende werking als de zon. De panelen worden aan het plafond bevestigd en wekken infraroodwarmte op met de zogenaamde semiconductor laag, die is aangebracht op de plaat van veiligheidsglas.

Ecovat

Het artikel over het thermisch opslagsysteem Ecovat deed het ook goed. Met liefst 2.699 unieke lezers is het stuk het tweede best gelezen artikel van de maand. Het systeem is gebaseerd op een vat-in-vat principe. In de betonnen (dubbelwandige) wanddelen zijn leidingen opgenomen voor de energie-uitwisseling. De onderscheidende segmenten in het vat kunnen op verschillende temperaturen worden geladen en ontladen.

NEN 1006

Komend najaar verschijnt een geheel herziene versie van NEN 1006. Deze norm bevat alle eisen waar een leidingwaterinstallatie aan moet voldoen uit het oogpunt van volksgezondheid, veiligheid en doelmatigheid. Dat deze norm leeft onder installateurs, blijkt wel uit het gegeven dat liefst 1.346 unieke bezoekers het stuk lazen. De nieuwe norm is van toepassing op elke nieuwe, uit te breiden of te wijzigen leidingwaterinstallatie. 

Gerelateerde artikelen