Van hr-ketel tot het rendement van zonne-energie

Erik op 28 november 2014 | 2 minuten leestijd
Inmiddels is december alweer aangebroken: de feestmaand bij uitstek. Tijd om de balans van november op te maken. Wat waren de best gelezen artikelen van afgelopen maand?

Inmiddels is december alweer aangebroken: de feestmaand bij uitstek. Tijd om de balans van november op te maken. Wat waren de best gelezen artikelen van afgelopen maand?

Met meer dan 4300 unieke pageviews maakte het stuk waarin de installateur wordt afgeschilderd als boosdoener heel wat los. Koolmonoxide vergiftiging wordt nu vaker veroorzaakt door niet juist geïnstalleerde CV-ketels dan door een geiser. De installateur wordt in hetzelfde hokje geplaatst als de beunhazen en veel lezers waren het hier niet mee eens. Op de poll werd flink gestemd en ook het artikel zelf leverde bijna 30 reacties op.

Rendement van HR-ketels

We schreven al eens eerder over het rendement van HR-ketels en het bleek een populair thema. Omdat de tijd van uitvallende ketels inmiddels weer is aangebroken, plaatsten we het artikel vorige week opnieuw. Meer dan 2000 verschillende bezoekers lazen terug wat ook alweer de belangrijkste tips zijn om het rendement van het hele verwarmingssysteem te maximaliseren. Vijf lezers beoordeelden dit stuk als een ‘top artikel’.

Zonne-energie in de winter

Het derde stuk wat in de smaak viel, was het artikel over het rendement van zonne-energie in de winter. In het artikel gaven we antwoord op de vraag of zonnepanelen in de winter ook nog wat opleveren. Dat de intensiteit van de zon daalt in de winter, is natuurlijk een inkoppertje. In de herfst en winter neemt de stroomsterkte af, waardoor ook het rendement van zonne-energie daalt. Maar dit moet consumenten niet afschrikken: ook in de winter kan nog relmatig van volle zonuren geprofiteerd worden.

Gerelateerde artikelen