Van houtrook tot faillissement Imtech

Erik op 27 november 2015 | 2 minuten leestijd
De winter is nu echt begonnen. We laten november achter ons en december doet haar intrede. Wat zijn de meest gelezen artikelen van afgelopen maand?

Nieuwsberichten deden het goed in november. Er speelde dan ook wel het een en ander in de installatiebranche. Zo publiceerde de GGD een onderzoek waaruit blijkt dat de rook van houtkachels behoorlijk schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Naar aanleiding van dit onderzoek pleit de GGD voor strengere regels om overlast door houtrook aan te pakken.

Dat dit onderwerp leeft in de installatiebranche blijkt uit het feit dat een artikel over dit onderzoek erg goed gelezen werd. Liefst 4700 unieke lezers lazen het stuk en het is daarmee het best gelezen artikel van afgelopen maand. Het bericht leverde ook veel reacties op; liefst 68 om precies te zien. Veel lezers lieten op deze manier van zich horen en gaven hun mening over de regulering van houtkachels.

Een ander onderzoek dat veel stof deed opwaaien was het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar ongevallen met koolmonoxide. Uit dit onderzoek bleek dat ongelukken met koolmonoxide veel vaker voorkomen dan eigenlijk wordt gedacht. Opvallend is ook dat veel ongelukken juist gebeuren met moderne en goed onderhouden installaties en niet met verouderde installaties. Ook dit artikel zorgde voor de nodige commotie en leverde behoorlijk wat reacties op.

Afgelopen zomer viel het doek voor Imtech. Dat zo’n grote speler in de installatiewereld failliet kon gaan, is voor veel installateurs nog altijd onbegrijpelijk. Het stuk waarin we nog eens uitleggen hoe het faillissement tot stand kwam, is dan ook goed gelezen. Ruim 1300 bezoekers lazen over hoe de problemen voor Imtech zich opstapelden en er uiteindelijk voor zorgden dat Imtech op 13 augustus 2015 officieel failliet werd verklaard. 

Gerelateerde artikelen