Van groene stroom tot zonneglas

Erik op 1 april 2015 | 2 minuten leestijd
Hoewel het weer anders doet vermoeden, is de lente toch echt aangebroken. April is alweer begonnen en we laten maart achter ons. Tijd om de balans op te maken. Wat waren de best gelezen artikelen van vorige maand?

Anno 2015 kunnen we niet meer om groene stroom heen. Groene energie is een hot item en elektriciteit wordt steeds vaker op een duurzame manier opgewekt. Het artikel over het genereren van groene stroom uit urine werd dan ook veel gelezen deze maand. Liefst 2.809 verschillende mensen lazen het artikel en ontdekten zo hoe deze ‘pee-power’ techniek precies werkt. Speciale urinoirs zijn voorzien van biologische brandstofcellen en microben, die de urine omzetten in energie.

Moderne manieren van opladen

Het artikel, waarin we drie innovatieve manieren om een laptop of smartphone op te laden noemen, is goed voor een tweede plaats. Meer dan 2.000 lezers maakten kennis met de Node Power Outlet van de Japanse firma MetaPhys, de FlexCharger en de Wireless Charging-meubels van meubelgigant Ikea. Allemaal laten deze apparaten zien dat het traditionele stopcontact niet heilig is en er andere oplossingen zijn om onze gadgets van stroom te voorzien.

Zonneglas

Met 1.787 unieke page views wist ook het artikel over zonneglas veel lezers te trekken. Opvallender waren het aantal reacties op het stuk; liefst 28 mensen reageerden op het artikel. Sommige lezers geloofden niet zo in het fenomeen zonneglas van de Amerikaanse firma New Energy Technologies en dachten dat het door hen ontwikkelde SolarWindow een 1-aprilgrap was. Maar dat is toch echt niet het geval. SolarWindow bestaat wel degelijk en kan zeker een uitkomst zijn voor kantoren met veel glaspartijen.

Gerelateerde artikelen