​Van glas-glas-zonnepanelen tot installeren nieuwe stijl

Erik op 31 juli 2015 | 2 minuten leestijd
Augustus is inmiddels alweer aangebroken en we laten juli achter ons. Tijd om de balans op te maken. Wat waren de best gelezen artikelen van afgelopen maand?

Zonnepanelen blijven een interessant onderwerp. Ook deze maand plaatsten we hier een artikel over en deze vond gretig aftrek. Liefst 2.629 unieke lezers lazen het artikel over glas-glas-zonnepanelen. Deze vorm van pv-panelen blijkt het populairst in Nederland. Dat komt naar voren uit cijfers van Solarwatt, marktleider in zonnepanelen. Glas-glas-zonnepanelen vormen nu tachtig procent van het totaal aantal door Solarwatt verkochte panelen aan consumenten in Nederland, terwijl dat twee jaar geleden nul procent was.

Muisstille warmtepomp

Ook de warmtepomp is een thema wat interessant gevonden wordt. Het artikel over een nieuwe soort warmtepomp die ontwikkeld is, werd met 1.625 unieke paginaweergaves dan ook goed gelezen. Energieonderzoek Centrum Nederland en Teamwork Technology uit Alkmaar bedachten een muisstille warmtepomp die een woning per kamer ventileert, koel en verwarmt én daarnaast ook nog eens het energieverbruik halveert. Veel lezers reageerden enthousiast en kijken uit naar het moment dat de warmtepomp daadwerkelijk op de markt wordt gebracht.

Installeren nieuwe stijl

Radar 2020 verwacht dat de installatiebranche de komende jaren veel gaat veranderen. Mocht deze voorspelling uitkomen, dan betekent dat dat nogal wat voor de installateur. Veel lezers waren dan ook geïnteresseerd in het artikel over dit onderwerp. Volgens Radar 2020 zullen de ontwikkelingen in het ‘installeren nieuwe stijl’ steeds verder doorzetten. De werkzaamheden zullen steeds meer worden beïnvloed door ICT en relaties tussen opdrachtgever en opdrachtnemer zullen een ander gezicht krijgen. Volgens een lezer, die een reactie achterliet, is de grootste verandering waar de installatiebranche naartoe moet een veel betere samenwerking met de bouw. 

Gerelateerde artikelen