Van aluminium batterij tot lichtplan voor kantoren

Erik op 29 april 2015 | 2 minuten leestijd
En alweer een maand voorbij! Dat betekent dat het weer tijd is om de balans op te maken. Wat zijn de best gelezen artikelen van de maand april?

Innovatieve uitvindingen doen het altijd goed en ook het artikel over een nieuw ontwikkelde batterij wist dan ook veel lezers te trekken. Liefst 2.731 unieke bezoekers lazen het stuk over de uitvinding van de aluminium-ion-batterij. Het artikel is daarmee het best gelezen bericht van afgelopen maand. Batterijen worden normaal gesproken gemaakt van lithium. Een batterij van aluminium staat echter al lang op het verlanglijstje van diverse onderzoekers.

Aluminium-ion batterij

Researchers van de Amerikaanse universiteit Stanford is het uiteindelijk gelukt. Zij ontwikkelden een aluminium-ion-batterij, die binnen één minuut opgeladen kan worden en ook nog eens behoorlijk lang mee gaat. Gezien de vele positieve reacties onderaan het stuk zijn de meeste lezers enthousiast over de aluminium batterij. Velen kunnen niet wachten tot de batterij op de markt komt.

Integratie wind- en zonne-energie

Net als nieuwe uitvindingen, scoren artikelen over zonne-energie ook altijd goed. Het stuk over de integratie van wind- en zonne-energie is met 1.773 unieke lezers dan ook goed voor een tweede plek van meest gelezen artikelen. Wanneer twee energiesystemen worden samengevoegd, is er altijd gratis stroom beschikbaar. Als de zon schijnt, produceren de zonnepanelen energie. Waait het, dan zorgt de wind voor elektriciteit. Dit klinkt misschien ideaal; toch is er ook kritiek. Veel lezers stelden dan ook kritische vragen onderaan het artikel.

Verlichting in kantoren

Met 1.362 unieke page views wist ook het artikel over het lichtplan op kantoren veel lezers te trekken. Een goed lichtplan is uiterst belangrijk op kantoor; het comfort op de werkvloer wordt verhoogd en het ziekteverzuim gaat omlaag. Verlichting in kantoren dient te voldoen aan de NEN EN 12464-1:2011. In het artikel wordt een toelichting gegeven op deze Europese norm voor verlichting.

Gerelateerde artikelen