​Vailliant schakelt ecoTEC aan elkaar in cascade

Erik op 8 februari 2017 | 2 minuten leestijd
Het verwarmen van grote gebouwen is een puzzel. Om een behaaglijke temperatuur te hebben is een krachtige ketel nodig. Vaillant heeft voor die situaties de ecoTEC plus beschikbaar gesteld in een cascadeopstelling. De ketels uit de serie 80, 100 en 120 kW kunnen geschakeld worden waardoor er een vermogen van maximaal 840 kW kan worden behaald.

Vailliant brengt de cascade vanaf april op de markt, maar de nieuwsgierige installateur kan de nieuwe noviteit al bekijken op de Bouwbeurs in Utrecht die vanaf 6 februari wordt gehouden.

De nieuwe cascade is beschikbaar voor iedere ruimte en kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een industriële RVS warmtewisselaar en condensatietechnologie is de noviteit van Vailliant ook toepasbaar met laagtemperatuursystemen. 

Voordelen cascade

De industriële RVS warmtewisselaar en condensatietechnologie maakt de opstelling ook geschikt in combinatie met laagtemperatuursystemen. Condensatie voorkomt daarbij vervuiling die storingen in de warmtewisselaar kunnen opleveren. Daarnaast beschikt de ketel over ingebouwde rookgaskoeling en een minimaal modulebereik van 1:5. Ook aan installaties met een hoge systeemdruk is gedacht door middel van een overstortventiel van 6 bar. De geschakkelde ketels kunnen door slechts één ketel worden bediend waarbij het systeem zorgt dat het aantal draaiuren voer de ketels worden verdeeld. Het grote voordeel van een cascade-opstelling is dat het meer zekerheid biedt dan wanneer er slechts één ketel wordt gebruikt. Bij een eventuele storing kunnen de overigens ketels door blijven werken en ook onderhoud is eenvoudiger op te vangen. Bij het gebruik van één ketel zal een storing of onderhoud grotere gevolgen hebben. 

Gerelateerde artikelen