Vacuümontgassers: stiller maar grote capaciteit

Erik op 21 maart 2017 | 2 minuten leestijd
Een stille vacuümontgasser met een groot capaciteit is een uitkomst voor grotere installaties. Met die vereisten heeft Spirotech de nieuwe SpiroVent Superior S4 en S6 op de markt gebracht. Volgens de fabrikant stiller dan zijn voorganger met meer capaciteit én op afstand via internet instelbaar en te beheren.

De twee nieuwe modellen, S4 en S6, verwijderen gassen uit het systeemwater. Dit kan tot minder dan 1% en wordt gedaan volgens de VDI2035-standaard. “De intelligente SmartSwitch draagt bij aan een efficiënte ontgassing van het systeemwater bij een laag energieverbruik”, legt het bedrijf uit.  “Remote management en monitoring is zowel mogelijk middels de standaard LAN-interface , als via een optionele Wi-Fi-module.”

Vuilafscheider

Naast de vacuümontgassers introduceerde het bedrijf ook een nieuwe compacte magnetische vuilafscheider. Het apparaat is volgens Spirotech compact, makkelijk te installeren en “in de eco-stand verwijdert dit model net zoveel vuil als de succesvolle MB3 van Spirotech.”De ingebouwde filtermode is daarnaast te gebruiken voor het verwijderen van alle magnetische en niet-magnetische deeltjes groter dan 50 micrometer.

De nieuwe producten werden tijdens de ISH-beurs in Frankfurt aan het publiek gepresenteerd. 

Gerelateerde artikelen